Kennisplatform voor noord holland

Beleggingsinstelling Monolith N.V. wordt beëindigd

Geplaatst op 10 oktober 2022
Beleggingsinstelling Monolith N.V. wordt beëindigd

Fondsbeheerder Monolith Investment Management B.V. heeft na zorgvuldige afweging besloten om (aan de aandeelhoudersvergadering van beleggingsinstelling Monolith N.V. voor te stellen om) Monolith N.V. te beëindigen en de onderliggende beleggingen van dit fonds te liquideren.

Door de gestage daling van het fondsvermogen ziet de fondsbeheerder in de huidige marktomstandigheden onvoldoende mogelijkheden en perspectief om een professionele investeringsorganisatie in stand te houden. Naar inschatting van de fondsbeheerder is liquidatie van het fonds thans in het beste belang van de participanten.

De vennootschap Monolith N.V. wordt ontbonden door een besluit van zijn algemene vergadering van aandeelhouders. Een oproep voor deze vergadering, met meer uitleg over het beoogde proces van liquidatie, zal binnenkort worden verzonden. Onttrekkingen uit het fonds die nu reeds zijn ingediend worden volgens de normale procedure afgewikkeld.

Het fonds zal voldoende tijd nemen om op een ordelijke en zorgvuldige manier de (soms substantiële) aandelenbelangen in zijn portefeuille te verkopen, waaronder die in de beursfondsen Berentzen, Technotrans, Dr Hönle en Kendrion, danwel zijn aandelenposities (geheel of gedeeltelijk) “in natura” over te dragen aan zijn certificaathouders. Vanwege het illiquide karakter van een deel van de beleggingsportefeuille en de lange doorlooptijd van bijv. teruggaafverzoeken van buitenlandse bronbelasting en het verkrijgen van zekerheid over de Nederlandse vennootschapsbelastingpositie kan op voorhand niet worden aangeven hoe lang het zal duren om het liquidatieproces geheel af te wikkelen. De RvC zal toezien op de afwikkeling van de liquidatie van Monolith N.V. Feederfonds Monolith Stonehenge Coöperatief U.A. zal eveneens worden beëindigd.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: