Kennisplatform voor noord holland

Curiosity leidt investering van €3.3 miljoen in Noors KYC software bedrijf Strise

Geplaatst op 7 november 2022
Curiosity leidt investering van €3.3 miljoen in Noors KYC software bedrijf Strise

Curiosity, een Nederlands venture capital fonds gefocust op vroege fase investeringen in AI-startups in Noord-Europa, maakt vandaag haar investering bekend in Strise, een Noors technologie bedrijf dat een van de leidende KYC platformen biedt. Gezamenlijk met andere investeerders is €3.3 miljoen beschikbaar gesteld om het technologische leiderschap in KYC van Strise uit te breiden in Europa.

Strise biedt banken en fintech’s een slim automatisering en workflow systeem om de KYC (Know Your Customer) screening van zakelijke klanten te verbeteren en versnellen en snel wijzigingen in de regelgeving te operationaliseren, om te voldoen aan de strenge AML- (Anti Money Laundering) en sanctiewetgeving.

“We zijn op een missie om ons toonaangevende KYC Intelligence System wereldwijd te introduceren. Onze technologie brengt op unieke wijze informatie over bedrijven en personen samen en biedt ongeëvenaarde inzichten voor screening en onboarding van zakelijke klanten; daarnaast zorgt het voor doorlopende klantmonitoring. Drie extreem dure problemen waar gereguleerde bedrijven mee te maken hebben. We geloven dat we op dit gebied een aanzienlijk verschil kunnen maken.”, aldus Marit Rødevand, CEO en medeoprichter van Strise.

Strise maakt gebruik van netwerk-, AI- en NLP-technologieën die zijn geïntegreerd in een intelligent KYC-systeem dat financiële instellingen helpt bij het automatiseren van compliance-processen. Hierdoor wordt de operationele efficiëntie verhoogd en wordt het regelgevingsrisico sterk verminderd, vergeleken met traditionele werkwijzen. Sinds Strise’ commerciële lancering in 2020 is het bedrijf uitgegroeid tot een van de toonaangevende KYC Intelligence Systems van Scandinavië, dat dagelijks wordt gebruikt door grootmachten in het bankwezen en de financiële wereld, zoals Nordea, Danske Bank en de SpareBank1 Alliance.

De investeringsronde werd geleid door Curiosity. Daarnaast namen ook bestaande investeerder Maki.vc en nieuwe investeerders Sondo Capital en Likeminded deel.

“We zien deze investering als een enorme erkenning van onze toonaangevende technologie en het fantastische werk van ons team tot nu toe. Het aantrekken van nieuw kapitaal is een uitdaging voor veel scale-ups in het huidige marktsentiment. Daarom zijn we extra trots op deze succesvolle financieringsronde.”, gaat Rødevand verder.

De financiering zal door Strise voornamelijk worden ingezet voor verdere internationale groei in Europa. Ook zal het nieuwe product ‘Strise Connect’ worden gelanceerd om de integraties van het KYC-platform met de bestaande systemen van Strise-klanten uit te breiden. Ten slotte zal het bedrijf haar partnerprogramma verder uitbreiden en “Strise Global” uitrollen: een nieuw product voor due diligence van bedrijven en sancties wereldwijd, dat op 9 november wordt gelanceerd.

“We zien wereldwijd een enorme toename in de behoefte naar geavanceerde KYC-software om te voldoen aan de regelgeving en illegale activiteiten tegen te gaan. Strise pakt dit op innovatieve wijze aan door databronnen en AI-gestuurde inzichten te integreren in een intuïtieve interface voor KYC-teams om hun workflow te beheren, wat duidelijk geliefd is bij haar klanten. Daarnaast zijn we onder de indruk van de gedrevenheid en creativiteit van het Strise-team dat wordt geleid door oprichters Marit, Sigve en Patrick. We kijken ernaar uit om met hen samen te werken en Strise uit te laten groeien tot KYC marktleider in heel Europa”, aldus General Partner van Curiosity, Herman Kienhuis.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: