Kennisplatform voor noord holland

EBC Beveiligingen al 50 jaar in ontwikkeling

Geplaatst op 25 november 2022
EBC Beveiligingen al 50 jaar in ontwikkeling

Dit jaar bestaat EBC 50 jaar. De beveiligers uit Alkmaar zijn daarmee in Nederland een van de oudste in hun soort. De schat aan ervaring zet het familiebedrijf met kennis en kunde in. Directeur Yvette Out, dit jaar ook 50, legt uit hoe EBC haar klanten ontzorgt.

Yvette: “Nu we toch met getallen smijten, ik heb zelf 27 jaar ervaring in de beveiliging: inbraak, brand, camera’s, meldkamer, bewaking en persoonlijke beveiliging. Daarnaast heb ik de afgelopen jaren het een en ander meegemaakt. Die ervaring neem ik mee in mijn bedrijf en pas ik toe in de advisering van mijn klanten.

Als ik na een incident, bijvoorbeeld een inbraak, ter plekke kom laat ik de eigenaar eerst uitrazen. Iedereen reageert op zijn en haar eigen manier. Want wat is nu eigenlijk de emotie achter deze nare gebeurtenis? Hoe kunnen we zo goed mogelijk voorkomen dat ze dit nogmaals overkomt? Hoe geven we de opdrachtgever een zo veilig mogelijk gevoel? Daar is vaak voor ons bezoek al over nagedacht. Mensen in nood denken immers direct in oplossingen.”

Eerst de hulpvraag

Yvette: “Ik geef ze de ruimte om mij te vertellen wat zij denken dat ze nodig hebben. Zo zie ik de persoon achter de mens. Eerst begrip voor hun situatie en daarna de kennis inzetten. Wij beveiligen bedrijven en ook hoger kader en directie. In Noord-Holland wonen die klanten vaak in buurten waar veilig wonen belangrijk is, zoals in Bergen. Bij bedrijven komt eerst de branche, dan het bedrijf en daarna de organisatie: hoe zit het in elkaar en wat past daarbij? Bij beveiliging van mensen gaat het direct om dat laatste punt. Ik vind het belangrijk om daar aandacht aan te geven.”

Volledige certificering en optimale afstelling

De afgelopen vijf decennia heeft EBC niet stil gestaan. Het bedrijf is continu in ontwikkeling, omdat markt en maatschappij constant in beweging zijn.

“De medewerkers van EBC weten wat ze doen. We zijn volledig gecertificeerd: van projectering (oplossingen bepalen voor maximale (vlucht)veiligheid binnen een specifiek gebouw) tot volledige installatie van camerasystemen. Overigens was ik vorig jaar de eerste vrouw van ons land met die kwalificaties. We lopen voor op de ontwikkelingen in de branche.

De reden waarom klanten voor ons kiezen is naast de ontzorging en de genoemde aandacht ook vanwege de ontwikkeling die we doormaken. We hebben een conservatieve benadering naar de klant en zijn juist modern in de wijze waarop we met onze opdrachtgevers omgaan. Zo kunnen we bijvoorbeeld met Remote Service (op afstand) klanten met hun parkeersysteem helpen. Het geeft een veilig gevoel om de slagboom te openen en te controleren en vast te stellen wie er toegang heeft tot een bedrijf of woning. Een ander voorbeeld zijn camerasystemen. Die staan overdag al snel goed ingesteld. De werking ’s nachts is een ander verhaal. Voor optimaal gebruik onder alle omstandigheden stellen we de systemen zo goed mogelijk af. We analyseren de beelden dagenlang. Net zolang tot het helemaal goed is. Even snel installeren is er bij ons niet bij. Kwaliteit op niveau betekent dat onze klanten meer krijgen dan ze verwachten. We geven alles aandacht totdat de klant zich helemaal veilig voelt.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: