Kennisplatform voor noord holland

Gloednieuw en nu te lezen: juni-editie Kijk op Groot-Amsterdam

Geplaatst op 7 juni 2022
Kijk op Groot-Amsterdam juni 2022 haven

Dit magazine is u misschien wel net uitgereikt bij Golfcentrum De Hoge Dijk. Dat betekent dat u bij de feestelijke lancering aanwezig bent: wat leuk! Wie niet bij de lancering aanwezig was en dit magazine enkele dagen later onder ogen heeft gekregen: dat vinden we net zo leuk. Want het is natuurlijk de bedoeling dat het goed gelezen wordt, op welk moment dan ook. Lees hier het magazine.

Een lezenswaardige editie is het zeker geworden. Zo bezochten we PARO Amsterdam, omdat deze organisatie volop aan het innoveren is op het gebied van recycling en hergebruik. Het bedrijf is een goede circulaire partner in de haven en prijkt dan ook op de cover.

Tijd voor opschaling
Ook spraken we Roon van Maanen van Port of Amsterdam. Hij was heel duidelijk én heel eerlijk: om in 2050 volledig circulair te kunnen zijn is het tijd voor opschaling in de circulaire industrie. Maar daarvoor moet nog vreselijk veel gebeuren. We gingen ook in gesprek met Giulietta Cohen van ORAM: netwerkwerkvereniging ORAM en Port of Amsterdam hebben namelijk samen Netwerk Circulair opgericht. Nieuwsgierig hoe deze partijen – en anderen – samenwerken? Lees beide interviews verderop in het blad.We blijven in de haven voor een bezoek aan de Evos Amsterdam East terminal. Daar vertelt Martijn Schaeffer dat tankopslagbedrijven een essentiële bijdrage leveren aan de leveringszekerheid van brandstoffen en tegelijkertijd nodig zijn in de overgang naar duurzame energie. Het ene been in het heden, het andere in de toekomst… Hoe pakt Evos dat aan?

Een eigen terminal
Nieuws van Shipcleaning Amsterdam (MSA) en Maritime Shipcleaning Rotterdam (MSR): zij reinigen zeegaande en binnenvaartschepen niet meer alleen op locatie, het kan nu ook bij de eigen terminal. Daarvoor reizen we wel vanuit de Amsterdamse haven naar de Rotterdamse evenknie, want de terminal ligt aan de kade van de Prins Johan Frisohaven.

Vrouwen in de advocatuur
Er is iets bijzonders aan de hand: het aantal vrouwen in de advocatuur neemt in rap tempo toe. Uit het jaarverslag van de NOvA blijkt dat momenteel 55% man is en 45% vrouw. In arrondissement Amsterdam zijn 3292 mannen en 2608 vrouwen advocaat. Wij vroegen zes vrouwelijke advocaten uit de regio hoe hun carrière er uitziet.

Golflounge
We vier(d)en de lancering van deze editie bij Golfcentrum De Hoge Dijk. Deze locatie is niet voor niets gekozen: De Hoge Dijk blijft maar groeien. Onlangs is hier Golflounge Amsterdam geopend, de eerste plek in Nederland waar je kunt genieten van golf, fun en entertainment.

Genieten doen we zeker, doet u mee? Op naar een mooie zomer! Lees hier het magazine.

Delen via

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: