Kennisplatform voor noord holland

Kijk op Noord-Holland Noord 1-2022

Geplaatst op 5 april 2022

Vraag en aanbod: een bekender begrip is er niet in het bedrijfsleven. Vraag en aanbod al meer dan drie decennia succesvol bij elkaar brengen, dát lukt echter niet iedereen. BTG doet het wel, op het vlak van ICT en Telecom brengt deze onafhankelijke partij gebruikers succesvol in contact met solution partners.

Verbinden, aanjagen, lobbyen, kortom: bruggen bouwen. CEO Petra Claessen en haar collega’s doen niet anders. Dat wordt wel duidelijk in het coverartikel over deze energieke organisatie.

Hoorn
In deze voorjaarseditie zoomen we bovendien in op Hoorn. De Hoornse Ondernemers Compagnie (HOC) pleit voor meer samenwerking, volgens de club is dat dé basis voor een sterkere stad. Er zijn immers genoeg uitdagingen waar partijen gezamenlijk de schouders onder kunnen zetten.
Ook uit Hoorn komen de Helden van Staal. Zij constateren dat de maakindustrie in de lift zit. Een montere gedachte. Wel zou nieuwe aanwas van jonge ‘helden’ erg welkom zijn.
Aannemersbedrijf Dick de Boer uit Hoorn is een vakman die van alle markten thuis is. Het team van vijftien mensen voert grote en kleine bouwprojecten uit.
Chantal Vroom heeft een heel ander soort onderneming: zij geeft communicatietrainingen waardoor je jezelf beter en met meer zelfvertrouwen leert presenteren. Met internationale vakkennis en werkervaring stort zij zich nu op de nuchtere Noord-Hollanders. Want ook die mogen weleens uit hun schulp kruipen…

Data dichtbij
Datacenter Noord-Holland staat al een aantal jaren in Alkmaar: met twee voeten in de klei. Verschillende Noord-Hollandse gemeenten, regionale zorgcentra en veel ICT-bedrijven maken al gebruik van het datacenter. Volgens de organisatie kiezen zij hiervoor omdat het waardevol is om je data veilig bij een professioneel datacenter te hebben, dat volledig in Nederlandse handen is.
Lees daarnaast de interviews met hardwerkende ondernemers zoals René Beijaard van Beijaard Bouwbegeleiding en Vormgeving, Klaas Middelbeek van het gelijknamige autoverhuur en -leasebedrijf uit Alkmaar en Nico de Goede van het sociale bedrijf Proschoon.

Energie
Van de inventiviteit van Quant Consultancy Electronics uit Alkmaar wordt u vast óók enthousiast. Energie krijgen we van Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord (ONHN) en
PHB die op de 380 bedrijventerreinen in Noord-Holland de energietransitie stimuleren.

Was dat alles? Nee hoor, het magazine dat voor u ligt herbergt nog veel meer, onder andere een aantal zeer inspirerende columns.

Delen via

Zoeken naar: