Kennisplatform voor noord holland

Kijk op Noord-Holland Noord 2-2024

Geplaatst op 11 juni 2024

Sociale inclusie 

Voor u ligt weer een gloednieuwe editie van Kijk op Groot Amsterdam. Het is begin juni als deze editie op de mat valt, waarmee de zomer voor de deur staat. We richten de schijnwerpers opnieuw op geweldige bedrijven, stuk voor stuk inspirerend met impact op de regio. Ook deze editie van Kijk op Groot Amsterdam is weer een absolute must-read voor iedereen die geïnteresseerd is in de bedrijvigheid en het potentieel van Groot Amsterdam. 

Op de cover van deze editie straalt Deborah Lauria, directeur van Cliëntenbelang Amsterdam. Samen met Daan Stremmelaar, coördinator LVB-raad, en enkele leden daarvan vertellen zij over het onderwerp sociale inclusie: een samenleving waar iedereen ertoe doet en van waarde is, ongeacht verschillen. Cliëntenbelang maakt zich hard voor zo’n samenleving en de Adviesraad LVB, een Amsterdamse raad door en voor mensen met een licht verstandelijke beperking, is daar een mooi voorbeeld van. Deborah: “De raad adviseert gevraagd en ongevraagd de gemeente, stadsdelen en op aanvraag ook andere relevante organisaties. Vanuit Cliëntenbelang zorgen we ervoor dat de besproken onderwerpen verder worden opgepakt.”  

Westpoort 

Samen met de Houthavens, de vier Sloterdijken en De Heining vormt Westpoort het grootste aaneengesloten bedrijvenpark van Nederland. Marcel La Rose, voorzitter van Ondernemersvereniging Westpoort vertelt: “Westpoort staat aan de vooravond van grote veranderingsprocessen. We nodigen leden en niet-leden uit om het met elkaar te hebben over schaarste aan ruimte, energie en personeel. En daarmee dus over de vormgeving van de stad van de toekomst.”  

Bedrijven in Zicht 

Vanwege het grote succes in 2023 organiseert het Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam ook dit jaar het openbedrijven-evenement ‘Bedrijven in Zicht’. Het is een unieke kans voor werkgevers om hun deuren te openen voor mensen die werk zoeken, nieuwsgierig zijn naar diverse banen, van baan willen veranderen, of studenten die op zijn naar een stage of bijbaan. Op deze dagen kun je laten zien hoe het is om te werken bij jouw bedrijf en tegelijkertijd kom je in contact met mogelijke nieuwe medewerkers. Jurgen Doedel, Werkgeversadviseur en Accountmanager Werkgeversdiensten van Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam: “Het is een ‘open-bedrijven’-week om mensen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met bedrijven en organisaties in de regio Groot-Amsterdam. Michelle van Elk, Projectleider Werkgeversteam Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam, vult aan: “Voor dit project hebben we een special website ontwikkeld, bedrijveninzicht.com, waar bezoekers per sector kunnen zoeken naar waarin zij geïnteresseerd zijn.” Het openbedrijven-evenement vindt plaats van maandag 23 tot en met zaterdag 28 september in de gemeenten Amsterdam, Aalsmeer, Amstelveen, De Ronde Venen, Diemen, Haarlemmermeer, Ouder-Amstel en Uithoorn.  

In deze uitgebreide editie van Kijk op Groot Amsterdam duiken we wederom dieper in op enkele bijzondere bedrijven en initiatieven die Amsterdam vormgeven. Blader snel verder en laat u inspireren door uw collega-ondernemers. Wij willen u een mooie zomer en veel leesplezier toewensen met deze editie van Kijk op Groot Amsterdam.

Delen via

Zoeken naar: