Kennisplatform voor noord holland

Kijk op Noord-Holland Zuid 1-2022

Geplaatst op 12 april 2022

Succes komt (bijna) niemand aanwaaien. Vaak loont het om nét even die extra stap te zetten. Voor deze voorjaarseditie spraken we met ondernemers voor wie het duidelijk goed heeft gewerkt extra energie in de organisatie te steken.

Zo prijkt Skymark VvE Beheer op onze cover. De ervaren beheerders René Blauw en Peter Verhallen dragen met veel ervaring en plezier bij aan het behouden en vergroten van het woongenot van woningeigenaren. Ze groeien als organisatie die van wanten weet. De Binnema Groep is ook zo’n groeier. Marnix Binnema begon twaalf jaar geleden voor zichzelf, inmiddels staat hij aan het roer van een team van veertig man en twee vestigingen. Vastgoedonderhoud is het specialisme van het bedrijf. Eind 2021 heeft Global Energy Storage (GES) zich gevestigd in de grootste haven van Europa: Rotterdam. Zij ontwikkelen de infrastructuur die nodig is om te evolueren naar een steeds duurzamer en koolstofarmer energieverbruik. GES investeert en zet nét die extra stap die vele anderen niet kunnen of durven te zetten.

Transities versnellen
Om de digitale transitie te versnellen is het nodig om vraag en aanbod in de ICT en Telecom beter bij elkaar te brengen. Dat is precies wat branchevereniging BTG doet. CEO en bruggenbouwer Petra Claessen: “Wij zijn een onafhankelijke partij die gebruikers in contact brengt met solution partners: verbinden is wat wij dagelijks doen.”

De provincie heeft ONHN en PHB opdracht gegeven om op de 380 bedrijventerreinen in Noord-Holland de energietransitie te stimuleren. Nico Meester focust zich met ONHN op de honderd bedrijventerreinen in Noord-Holland Noord, Frans van der Beek met PHB op de overige 280 in de Metropoolregio Amsterdam (Noord-Holland Zuid en deel van Flevoland). Van der Beek: “Wij gaan met parkmanagers en ondernemersverenigingen in gesprek over de kansen die ze kunnen benutten.”

Eredivisie
Telstar Vrouwen speelt volgend seizoen ze voor het eerst in de Pure Energie Vrouwen Eredivisie. Hoofdtrainer in het seizoen 2022-2023 is Marelle Worm. Wij spraken met haar en met Femke Brenninkmeijer, voorzitter van de Raad van Advies, over het nieuwe team en het unieke karakter van Telstar. En: er wordt nog een hoofdsponsor gezocht. Eentje met een hart voor vrouwenvoetbal graag!

Succesverhaal
Marta Wilczynska emigreerde zestien jaar geleden vanuit Polen naar Nederland. Met steun van haar man Doeke (tevens advocaat en zakenpartner) én het UWV besloot ze haar eigen uitzendbureau op te zetten: DM Flex. Wij spraken Marta en Doeke over dit succesverhaal. Ook onze specialisten zetten net die extra stap door in hun inspirerende columns actuele wetenswaardigheden uit de doeken te doen. Veel leesplezier!

Delen via

Zoeken naar: