Kennisplatform voor noord holland

Warenhuis TK Maxx opent schatkamer van stad op Damrak

Geplaatst op 19 mei 2022
Warenhuis TK Maxx opende vandaag de schatkamer van de stad op het historische Damrak

Onlangs opende warenhuis TK Maxx met trots de deuren van haar grootste winkel in Nederland aan het Damrak 79. De nieuwe winkel, bestaande uit vijf verdiepingen, is gelegen in het historische hart van Amsterdam. De ‘schatkamer van de stad’ nodigde alle bewoners en stadsbezoekers uit om designeritems, topmerken en nieuwe labels tot 60 procent goedkoper dan de adviesprijs te ontdekken.

Vanmorgen waren talloze consumenten getuige van de feestelijke opening van TK Maxx Damrak. Het gloednieuwe warenhuis was gewikkeld in een enorm gouden label. Nadat Amsterdamse modestyliste en TK Maxx-fan Amanda van Effrink, ook wel bekend als @Glitziegal, op de rode knop drukte, werd het warenhuis onthuld.

De nieuwe TK Maxx telt 4.400m2 verdeeld over vijf verdiepingen. Het warenhuis bevindt zich midden op het Damrak en heeft ook een ingang aan de Nieuwendijkzijde. De opening van deze vestiging genereert zo’n 270 banen in de stad, ingevuld door interne en externe kandidaten en lopende samenwerkingen met het UWV en de gemeente.

Niels Jacobs, Country Manager TK Maxx Nederland

Niels Jacobs, Country Manager TK Maxx Nederland, is enthousiast over de nieuwe opening: “Sinds onze komst naar Nederland zes jaar geleden hebben we in alle hoeken van het land winkels geopend en het warenhuisaanbod uitgebreid met een bijzonder concept: merken en goede kwaliteit, voor minder geld. We zijn verheugd om, naast onze winkels hier in Osdorp en de Amsterdamse Poort, nu onze vijftiende en grootste winkel van het land in de hoofdstad te openen. Door onze aanwezigheid op zo’n centraal gelegen locatie, kunnen nog meer Amsterdamse shoppers en bezoekers van deze metropoolstad het schatzoeken bij TK Maxx ervaren.”

Een andere manier van winkelen in Nederland

Het concept van dit warenhuis wijkt iets af van wat de Nederlandse shopper gewend is. De off-price retailer wil de klant de beste prijs-kwaliteitverhouding bieden. Iedere dag kunnen hier internationale merken en designerlabels van hoge kwaliteit, voor dames, heren en kinderen tot 60 procent goedkoper dan de adviesprijs worden gekocht. Het hele jaar door reizen inkopers van het warenhuis de wereld rond op zoek naar deze verborgen schatten en de beste deals. Naast een groot aanbod aan mode voor het hele gezin, handtassen, beautyproducten, schoenen, sportkleding en kinderspeelgoed, kan de consument hier ook alles vinden voor het interieur. Een schatkamer zou natuurlijk niet compleet zijn zonder échte juwelen. De winkel op het Damrak krijgt als eerste TK Maxx in Nederland een eigen sieradencounter met onder meer zilveren en gouden sieraden, merkhorloges en hoogwaardige modesieraden van trendy merken. En de kers op de taart – speciaal voor de high-fashion fans – is de GOLD LABEL-afdeling, bestaande uit designermerken uit het luxesegment voor mannen, vrouwen en kinderen.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: