Kennisplatform voor noord holland

10e plaats voor Optics11 in KVK Innovatie Top 100

Geplaatst op 4 februari 2022
10e plaats voor Optics11 in KVK Innovatie Top 100

Optics11, gespecialiseerd in ultramoderne glasvezeldetectiesystemen, is het hoogst genoteerde bedrijf uit Noord-Holland in de 16e KVK Innovatie Top 100. Het bedrijf ontwikkelde OptimAE PD. Hierdoor kan het maximale uit de elektrische hoogspanningsapparatuur worden gehaald en worden de onderhoudskosten verlaagd.

Uitval in hoogspanningsstations komt voor 85 procent door gedeeltelijke ontladingen – kleine stroompulsen die kunnen optreden binnen de isolatie van elektrische hoogspanningsapparatuur. Dit kan de isolatielagen aantasten en onherstelbare schade en stroomuitval veroorzaken. Tijdige detectie helpt onderhoud plannen en onnodige risico’s voorkomen. De innovatieve meettechnieken in de producten van Optics11 overwinnen de meeste nadelen van klassieke glasvezeldetectiesystemen, zoals de beperkte bandbreedte en gevoeligheid. Omdat ze ook in bijvoorbeeld sterke elektrische velden, extreme temperaturen of vloeistoffen goed presteren, worden ze wereldwijd gebruikt in onder andere defensie, spoor en de energiemarkt.

Succesvolle innovaties

De KVK Innovatie Top 100 geeft een goed beeld van de innovatieve kracht van het mkb op dit moment. Noord-Holland is met 22 bedrijven (waarvan 16 gevestigd zijn in Amsterdam) het best vertegenwoordigd, gevolgd door Zuid-Holland met 20 en Noord-Brabant met 17 bedrijven. Na de creatieve sector (23 innovaties) is een groot deel van de innovaties afkomstig uit de voedingsmiddelenindustrie (13) en de zorgsector (13). Alle innovaties zijn beoordeeld op impact voor de samenleving en branche, originaliteit, verkrijgbaarheid, gerealiseerde omzet en groeipotentie. Aan de KVK Innovatie Top 100 is geen geldprijs verbonden.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: