Kennisplatform voor noord holland

5 topondernemers strijden om titel Agrarisch Ondernemer 2022

Geplaatst op 3 maart 2022
5 topondernemers strijden om de titel Agrarisch Ondernemer van het jaar 2022

De vijf genomineerden voor de meest prestigieuze ondernemersprijs in de agrarische sector zijn bekend. De Beemster Valery in Noord-Holland is ook genomineerd. De prijs wordt dit jaar voor de 26e keer uitgereikt aan een topondernemer met passie, lef, ambitie en doorzettingsvermogen. De titel geeft erkenning aan ondernemers die een voorbeeld zijn voor de sector en waar andere bedrijven in de keten door geïnspireerd worden. 

Welke topondernemer uit de agrarische sector komt door de juryselectie bij de verkiezing van Agrarisch Ondernemer van het Jaar? De winnaar wordt donderdag 31 maart in De Basiliek te Veenendaal bekendgemaakt door minister Henk Staghouwer.

De onafhankelijke jury heeft uit de tien kandidaten de volgende vijf ondernemers genomineerd voor de titel:

  • Vers vleesboerderij Savelkouls

Henri, Jolanda en Lieke Savelkouls, varkenshouders in Empel (N.-Br.)

  • De Zeekraal

Gerben en Jolanda Bakker, schapenhouders met zuivelboerderij in Oosterend (Fr.).

  • Beemster Valery

Bram, Willem en Cees Francis, akkerbouwbedrijf in Noordbeemster (N.-H.)

  • Zonnegoed vof

Joost van Strien en Christiaan Feickens, akkerbouwers in Ens (Fl.)

  • Kievit

Sebastiaan Bos, Kievit biologische groentepakketten en tuinbouw in Katwijk (Z.-H.)

Titel én geldbedrag

De winnaar draagt vanaf donderdag 31 maart niet alleen de titel, maar ontvangt daarnaast een geldbedrag van € 12.500. Ook wordt op dezelfde dag de Publieksprijs uitgereikt aan de ondernemer die de meeste publieksstemmen heeft weten te vergaren. Iedereen kan hiervoor zijn stem uitbrengen. Stemmen kan tot en met woensdag 30 maart a.s. via https://www.boerderij.nl/evenement/agrarischondernemer

Over de Verkiezing

Deze verkiezing is een initiatief van Boerderij, Groenten & Fruit, Pluimveehouderij en Food&Agribusiness. De titel Agrarisch Ondernemer van het Jaar is een prestigieuze prijs. Voor de winnaar gaan deuren open die anders dicht blijven. Hij of zij is ambassadeur van het ondernemerschap in zijn of haar sector en de land- en tuinbouw in het algemeen. De verkiezing Agrarisch Ondernemer van het Jaar wordt mede mogelijk gemaakt door ABN Amro, De Heus, Nationale Nederlanden en Hardeman Veenendaal. Toonaangevende bedrijven die ondernemerschap hoog in het vaandel hebben staan.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: