Kennisplatform voor noord holland

8 tot en met 13 oktober: Race of the Classics for Young Professionals

Geplaatst op 7 oktober 2019
Race of the Classics for Young Professionals

Van 8 tot en met 13 oktober zeilen 20 teams van vooraanstaande Nederlandse bedrijven de veertiende editie van de Race of the Classics for Young Professionals (ROTCYP). De 415 deelnemers strijden in verschillende races op klassieke tallships. ‘De Rees’ vertrekt op woensdag 9 oktober vanuit de Veerhaven in Rotterdam, waar vanaf de Zr.Ms. Urania – het zeilend opleidingsschip van de Koninklijke Marine – het startschot klinkt. De wind en stromingen bepalen welke bestemmingen de vloot dit jaar aandoet. Het ultieme doel is de oversteek naar Engeland maken en de haven van Ipswich bereiken. Op zondag 13 oktober arriveren de schepen in Kaap de Groene Hoop aan de NDSM-werf in Amsterdam.

De deelnemende teams bestaan uit young professionals van ABN Amro, Capgemini, Fokker GKN, FrieslandCampina Gemeente Amsterdam, Heineken, IBM, Incentro, KPN, Maersk, Ministerie van Defensie, Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, NautaDutilh, NS, Philips, PostNL, Rabobank, Shell en Tata Steel. Het 20e schip wordt bemand door de organisatie van de Race of the Classics. Afhankelijk van de wind komt de vloot donderdag 10 oktober aan in Ipswich, Den Helder, Scheveningen of op Terschelling. Op vrijdag varen de schepen weer uit, waarna ze zaterdagmiddag hoogstwaarschijnlijk aanmeren in Beverwijk. Zondag 13 oktober vertrekt de vloot richting Amsterdam, waar de Rees wordt afgesloten met een prijsuitreiking en slotfeest op het Veronicaschip.

Bedrijven uitgedaagd bij te dragen aan SDG’s

De Race of the Classics is deze editie een samenwerking aangegaan met SDG World Tour, een initiatief waarbij jongeren vanaf SAIL 2020 twee jaar lang de wereld overzeilen op de Clipper Stad Amsterdam om 500 miljoen personen bewust te maken van de zeventien Sustainable Development Goals die de VN heeft vastgesteld. De twee zeilende organisaties dagen deelnemers uit om na te denken over hoe hun bedrijf bij kan dragen aan een of meerdere van deze doelen. De eerste initiatieven kregen al vorm in aanloop naar de ROTCYP. Zo vaart een groot deel van de vloot op initiatief van het Ministerie van I&W op biodiesel, zamelt team IBM plastic flessen in voor recycling en steunt team Incentro de Plastic Soup Foundation door herbruikbare waterflessen te verkopen. Na afloop van de Race of the Classics krijgen deelnemers de tijd om een initiatief te bedenken voor hun bedrijf, waarna zij hun ideeën begin 2020 pitchen voor een jury. De winnaar van deze challenge mag een week meezeilen met de SDG World Tour.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: