Kennisplatform voor noord holland

A-Point Lease: Slim in mobiliteit

Geplaatst op 23 december 2022
A-Point Lease: Slim in mobiliteit

Dat de wereldproblematiek ook zijn invloed heeft op autorijden in Nederland, daar weten ze bij a-point lease in Amsterdam alles van. Covid, de oorlog in Oekraïne, grondstofschaarste, chipstekort: er zijn veel meer factoren die een negatief effect hebben op de levertijd dan pak ‘em beet twee jaar geleden. “We stellen ons steeds proactiever op, denken mee over slimme mobiliteitsoplossingen, en zorgen voor voldoende voorraad.”

Wie nu een nieuwe leaseauto bestelt, moet soms rekenen op een levertijd van een jaar of langer. “Dat was tot een jaar of twee terug drie tot maximaal zes maanden. Voor leaserijders een ongekende situatie waar wij ze dan ook actief op attenderen”, vertelt Robert Wullings, commercieel manager van a-point lease in Amsterdam. “Bestel je niet ruim voor afloop van je leasecontract een nieuwe auto, dan kun je ofwel het huidige leasecontract verlengen ofwel tijdelijke de beschikking krijgen over een zogenaamde ‘voorloopauto’ via a-point verhuur. Leaseauto’s met een relatief hoge kilometerstand komen niet altijd in aanmerking voor een contractverlenging”, legt Wullings uit.

Proactief

Om zulke tussenconstructies te voorkomen attendeert a-point lease elke individuele leaserijder daarom tijdig op het aflopen van het contract en de noodzaak om een volgende leaseauto tijdig te bestellen. Want dat klanten een jaar voor het aflopen van hun leasecontract daar nog helemaal niet mee bezig zijn snapt hij maar al te goed. “De beperktere beschikbaarheid van grondstoffen en microchips, de lagere productie in meerdere autofabrieken en de terugkerende lockdowns in met name China zijn de voornaamste oorzaken van de beperkte productiecapaciteit en daardoor oplopende levertijden. Bij sommige automerken is het erger dan bij andere – er zijn modellen die je nu moet bestellen om hem in 2024 te krijgen – maar in zijn algemeenheid kun je wel zeggen dat de hele branche er last van heeft.”

Voorraad

Gevolg van de langere levertijd is dat sommige klanten dan kiezen voor een auto die a-point op voorraad heeft. “We voorzagen ruim een jaar terug al dat de langere levertijd wel eens een probleem zou kunnen worden en hebben dan ook maximaal ingezet op een wekelijkse aanvoer van nieuwe voorraad. Dat is een mooie kans voor onze relaties, waardoor ze toch snel kunnen rijden”, vertelt Wullings. Een bredere blik op mobiliteit helpt ook. “Elektrische leasefietsen blijken voor steeds meer werknemers een aantrekkelijke optie. En ook daar kan a-point in voorzien. a-point gaat niet puur over auto’s; mobiliteit is in onze optiek juist maatwerk.”

Bewust beleid

Elektrisch rijden is nog steeds aan een flinke opmars bezig. “Je ziet het zwaartepunt nu ook verschuiven. Waren het eerst de individuele zakelijke rijders die volop inzetten op elektrische auto’s – mede dankzij de fiscale voordelen – nu zijn het juist steeds meer de bedrijven zelf die hun wagenpark willen elektrificeren en daar een duidelijke beleidskeuze in maken”, vertelt Wullings. Ook de particuliere autobezitter kiest vaker voor elektrisch. “Dankzij het groeiende aanbod elektrische occasions, en de fiscale stimulans, is de aanschaf van een privé elektrische auto een stuk interessanter geworden dan een paar jaar terug. Elektrisch rijden wordt zonder twijfel de nieuwe standaard.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: