Kennisplatform voor noord holland

Ad68 genomineerd voor PRO ondernemersprijs

Geplaatst op 9 januari 2020
Ad68 genomineerd voor PRO ondernemersprijs

“Het is een hele eer dat we genomineerd zijn voor de PRO ondernemersprijs- categorie klein. Al dacht ik eerst dat ik in de maling werd genomen toen ik daarover werd opgebeld.” Henry Wassink is initiatiefnemer van ondernemersnetwerk Nice Too Meet You Too en eigenaar van Ad68, een reclamestudio voor concept, creatie en illustratie.

Hij had net zijn diploma gehaald op de Grafische School in Amsterdam en solliciteerde bij een kleine studio in Naarden. “Binnen een week stond ik weer op straat, ik had iets teveel gebluft over mijn kennis en ervaring.” Lachend denkt Henry hier ruim dertig jaar later aan terug. Inmiddels heeft hij zijn eigen bureau, Ad68 in Purmerend. “In 2011 ben ik Ad68 begonnen en later kwam mijn vrouw Cynthia erbij. Zij is grafisch vormgever en komt uit de uitgeverswereld, ze werkt veel voor magazines en maakt prachtige brochures.”

Voor uiteenlopende klanten bedenken en creëren zij zo’n beetje alles wat de klant nodig heeft, van promotiemateriaal tot complete formules voor winkelinrichting. “Voor House of Dutchz, destijds een nieuw meubelmerk, hebben we alles verzorgd: van naam en huisstijl tot winkelinrichting en website. Een mooi project waar we trots op zijn. Vijftien winkels hebben we mogen inrichten.”

Ondernemers die iets voor elkaar over hebben
Ad68 speelt een proactieve rol voor ondernemend Purmerend en de regio. Waar de meeste mensen zich aansluiten bij een netwerkgroep, zette Henry er zelf een op. Nice To Meet You Too is een laagdrempelige manier om ondernemers te leren kennen uit verschillende branches. “Eens in de twee maanden komen we bij elkaar en genieten we van een viergangendiner. De eerste keer was in 2017. Inmiddels zijn we een serieus netwerk met gasten uit het hele land.” Een van de succesfactoren is dat de avonden vrijblijvend zijn. “Je hoeft geen lid te worden en het is niet verplicht: je komt wanneer je kunt en wilt. Zolang je elkaar maar vooruit wilt helpen en van advies wilt voorzien.” Dat is de belangrijkste reden dat Henry dit netwerk is gestart. “Ik vind het zelf hartstikke leuk om mensen met elkaar te verbinden en ik vond dat ondernemers wel wat meer voor elkaar mogen doen. We kunnen elkaar vooruit helpen. Met Nice To Meet You Too gebeurt dat nu. Ik probeer ondernemers aan elkaar te koppelen, maar het gaat vooral vanzelf. Niemand blijft de hele avond op één plek zitten. Er zijn mooie samenwerkingen uit ontstaan.”

Fotografie: Studio by Marije

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: