Kennisplatform voor noord holland

Adjust Consulting kwalitatief leidend bureau inkoop- en contractmanagement na overname Emeritor

Geplaatst op 11 januari 2023
Adjust Consulting kwalitatief leidend bureau inkoop- en contractmanagement na overname Emeritor

Adjust Consulting, een inkoopadviesbureau uit Amstelveen, heeft Emeritor uit Nieuwkoop overgenomen. De overname is onderdeel van een buy-and-build-strategie van de Amstelveense firma. Het is de tweede overname in korte tijd door Adjust Consulting. In september nam het bedrijf het onafhankelijke inkoopadviesbureau Inkada uit Almelo over. Beide overnames zijn met behulp van Marktlink tot stand gekomen. Door de combinatie van de drie bedrijven ontstaat een omvangrijk en kwalitatief leidend bureau op het gebied van inkoop- en contractmanagement in Nederland.

Adjust, opgericht in 2003, is een inkoopadvies- en contractmanagementbureau dat inzet op kwaliteit, kennis en kunde voor overheden en bedrijfsleven. Adjust specialiseert zich op vier verschillende gebieden: Bouw & Infra, Sociaal domein, Publiek bedrijfsvoering en Privaat. Het bureau heeft de ambitie om inkoop te professionaliseren door hoogwaardige en praktische adviezen te geven. Dit doen zij onder andere door de inzet van geavanceerde tools, ervaren consultants en een gedegen projectmanagement.

Emeritor is een onafhankelijk inkoopadviesbureau. Het bedrijf voert inkoopadviesdiensten uit op consultancy- en detacheringsbasis en richt zich op het publieke domein, het private domein en de gezondheidszorgsector. De huidige aandeelhouders Cees Ubink en Caroline van den Bosch richtten het bedrijf in 1998 op, maar zijn al circa vijf jaar niet meer operationeel betrokken bij de onderneming. De aandeelhouders hebben besloten krachten te bundelen en de onderneming onder te brengen bij een sterke speler om de ambities ook richting de toekomst te waarborgen.

“De bedrijven zijn op veel vlakken te vergelijken. Emeritor is primair actief in markten publiek en privaat waar Adjust ook actief is,” aldus Guido Winnink van Adjust Consulting. “Emeritor onderscheidt zich, omdat het in tegenstelling tot Adjust ook opereert binnen de zorg.”

De organisaties van Adjust en Emeritor hebben gezamenlijk tegen de 200 mensen aan het werk en worden geïntegreerd, waarbij richting de markt vooralsnog de beide merknamen blijven bestaan. Karin Brommer, tot voor kort algemeen directeur van Emeritor neemt de rol van CCO op zich en Guido Winnink, nu algemeen directeur van Adjust, wordt CEO.

“In de markt voor inkoopadvies en contractmanagement vindt de laatste jaren een consolidatie plaats,” aldus Cédric Tijmes van Marktlink. “De verwachting is dat de consolidatie de komende jaren doorzet. Het doel van Adjust is om een sterke positie te verwerven in de markt. Door middel van autonome groei en acquisities wil het uitgroeien tot het ultieme kennisbureau, aan de hand van de waarden die voor Adjust belangrijk zijn.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: