Kennisplatform voor noord holland

AI inzetten voor contentcreatie en vertalingen

Geplaatst op 26 april 2024
AI inzetten voor contentcreatie en vertalingen

In de wereld van digitale marketing en globalisering is content van groot belang. De vraag naar snelle, effectieve en doelgerichte teksten groeit enorm en bedrijven zijn voortdurend op zoek naar innovatieve manieren om aan deze vraag te voldoen. De ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie gaan hard. AI speelt inmiddels dan ook een cruciale rol in het domein van contentcreatie; het biedt bedrijven een krachtig hulpmiddel om zich efficiënter en effectiever op te stellen in een competitieve markt. In de toekomst zal het gebruik ervan dan ook alleen maar toenemen. Met het inzetten van door AI geschreven content kunnen bedrijven hun aanwezigheid op de markt versterken en een breed publiek aanspreken, ook internationaal, door middel van door Ai gegenereerde vertalingen.

AI en vertalingen: het belang van post-editing

Terwijl AI-tools steeds beter worden in het vertalen van teksten, is er nog steeds een belangrijke rol weggelegd voor menselijke tussenkomst, vooral bij het verfijnen van vertalingen. Hoewel AI een eerste ontwerp van de vertaling kan leveren, vereisen subtiele nuances, culturele context en specifieke vakterminologie een menselijke touch. Dit proces, bekend als post-editing, houdt in dat professionele vertalers de door AI gegenereerde vertalingen nalopen en waar nodig aanpassen.

Bedrijven die internationaal actief zijn, zullen merken dat door AI gegenereerde vertalingen, gevolgd door post-editing door experts, een kosteneffectieve en tijdsbesparende oplossing bieden. Door bijvoorbeeld een samenwerking aan te gaan met een online vertaalbureau uit Amsterdam kunnen zij verzekerd zijn dat hun vertaalde content van de hoogste kwaliteit is.

Hoe AI gebruikt kan worden in contentcreatie

AI-gestuurde contentcreatie biedt bedrijven tal van voordelen. Het kan grote hoeveelheden data analyseren en inzichten bieden die essentieel zijn voor het produceren van relevante en aantrekkelijke content. Door gebruik te maken van natuurlijke taalgeneratie (NTG), kan AI artikelen, rapporten en zelfs social media posts creëren die niet alleen grammaticaal correct zijn, maar ook afgestemd op de voorkeuren en behoeften van de doelgroep. AI-gedreven kunnen ook grote hoeveelheden content snel vertalen. Dit is bijzonder nuttig voor bedrijven die veel content moeten verspreiden over verschillende taalgebieden, zoals websites, productbeschrijvingen, handleidingen, en marketingmaterialen.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: