Kennisplatform voor noord holland

AlkmaarsGoud opent de deuren van de uniek ingerichte KAAS EXPERIENCE in hartje Alkmaar

Geplaatst op 8 april 2024
AlkmaarsGoud opent de deuren van de uniek ingerichte KAAS EXPERIENCE in hartje Alkmaar

AlkmaarsGoud kondigt met trots de opening aan van de AlkmaarsGoud® KAAS EXPERIENCE, gelegen in het historische centrum van Alkmaar, met een prachtig uitzicht op de Waagtoren en het Waagplein. De officiële opening op 10 april zal worden verricht door de bekende schrijfster Simone van der Vlugt wiens oeuvre inmiddels 37 boeken telt. Met haar gedetailleerde beschrijvingen en meeslepende verhaallijnen weet zij lezers van het boek “De stormachtige zestiende eeuw” mee te nemen naar het Alkmaar van de zestiende eeuw, waar de strijd om vrijheid en gerechtigheid centraal staat. In haar werken verwijst zij herhaaldelijk naar ‘De Witte Roos’, de naam van ons historische pand aan de Mient 2 in Alkmaar.

Een duik in de Kaasmarkt Geschiedenis

In het sfeervolle oude centrum van Alkmaar opent de AlkmaarsGoud® KAAS EXPERIENCE haar deuren! Deze unieke beleveniswinkel biedt een adembenemend uitzicht op de Waagtoren en de wereldberoemde Alkmaarse kaasmarkt. Zowel toeristen als lokale bewoners kunnen hier genieten van een expositie over de rijke en eeuwenoude geschiedenis van de Alkmaarse Kaasmarkt.

De passie van Kaaskoppen

In de AlkmaarsGoud® KAAS EXPERIENCE is er natuurlijk gelegenheid om te genieten van de heerlijke AlkmaarsGoud® kaas, waarbij je uiteraard de kaas kunt proeven en kopen in prachtige geschenkverpakkingen. Ter ere van de opening van de Kaas Experience wordt er 125 kilo kaas gedoneerd aan de Voedselbank in Alkmaar. Op deze manier kunnen inwoners van Alkmaar die het wat minder breed hebben toch genieten van onze verrukkelijke kaas!

Naast kaas bieden we ook een scala aan relatiegeschenken, cadeaus en diverse kaas gerelateerde artikelen aan. Brouwerij Egmond heeft zelfs twee speciale bieren voor ons gebrouwen: Mientje (een tripel) en Drebbeltje (een hoppig amberkleurig bier), die perfect samengaan met een heerlijk stukje AlkmaarsGoud® kaas.

AlkmaarsGoud kaas

De oorspronkelijke missie van AlkmaarsGoud® was het creëren van een eigenzinnige en unieke kaassoort met een herkenbare zeskantige vorm en een onderscheidende smaak. Dit hield in het gedurende 3 jaar ontwikkelen van een eigen recept en rijpingsproces. AlkmaarsGoud® kaas wordt vervaardigd uit melk afkomstig van een bijzondere mix van koeien, waaronder de Holsteiners en Blaarkopkoeien, die grazen in de zes omliggende polders: de Egmondermeer, Bergermeer, Heerhugowaard, Schermer, Wieringerwaard en Zijpe. Deze polders behoren tot de oudste ter wereld, waarvan sommige al in de 16e eeuw zijn drooggelegd. Het landschap van deze polders, met zijn licht zoute bodem, biedt ideale omstandigheden voor grazende koeien, wat bijdraagt aan de unieke smaak en kwaliteit van AlkmaarsGoud® kaas.

Bezoekersinformatie

De entree voor bezoekers bedraagt € 5,- per persoon, waarbij kinderen tot 14 jaar gratis toegang hebben. Onze openingstijden zijn:

Maandag t/m Donderdag:  11.00 tot 17.30 uur
Vrijdag: 09.00 tot 17.30 uur
Zaterdag: 09.00 tot 17.00 uur
Zondag: 12.00 tot 17.00 uur.

Voor meer informatie:

Neem voor meer informatie over de AlkmaarsGoud KAAS EXPERIENCE contact op met:

G.J. Schot
AlkmaarsGoud BV
Telefoon: 088 542 4000
Email: info@alkmaarsgoud.nl

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: