Kennisplatform voor noord holland

Als één van de eersten de Solved Escape Room hybride werken spelen?

Geplaatst op 22 maart 2022
Als één van de eersten de Solved Escape Room hybride werken spelen?

Veel organisaties worstelen momenteel met de manier waarop ze het zogeheten hybride werken (deels thuis, deels op kantoor) moeten vormgeven. Ze zoeken naar een nieuwe manier om het werk te organiseren, en naar alternatieve wegen om medewerkers ook vanuit huis betrokken en aangesloten te houden. Met het oog daarop lanceert huisvestingsadviseur Solved tijdens de Workplace Xperience op 29&30 maart in Gorinchem haar mobiele Escaperoom hybride werken. Daarin ervaren teams van medewerkers in een korte ‘pressurecooker’ sessie aan den lijve wat de valkuilen van hybride werken zijn – maar ook wat de meerwaarde ervan is.  

De Solved Escaperoom is speciaal ontwikkeld om organisaties inzicht te geven in de belangrijkste aspecten van hybride werken. Dat gebeurt in korte (45 minuten) sessies in spelvorm, waarbij een team van maximaal acht medewerkers in een hybride werkomgeving een opdracht moeten vervullen. Na afloop volgt een korte debrief waarin een Solved-consultant alle aspecten met de deelnemers doorneemt en ze van tips en advies voorziet waarmee ze direct aan de slag kunnen.

Volgens Silvia de Haan van Solved kan het inzetten van de mobiele Solved Escaperoom organisaties helpen hybride werken tot een succes te maken. “Je kunt hybride werken op tal van manieren organiseren, maar uiteindelijk is het aan de medewerker om keuzes te maken: Welke werkzaamheden doe ik waar en wanneer ga ik naar kantoor? Hoe werk ik effectief op afstand samen, en hoe hou ik binding met de organisatie? En misschien nog wel het meest belangrijke: wat zijn de nieuwe omgangsregels en hoe lever ik daaraan een maximaal positieve bijdrage?”, aldus De Haan.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: