Kennisplatform voor noord holland

Ambitie voor herontwikkeling Tergooi-terrein Blaricum gepresenteerd

Geplaatst op 20 januari 2020
Ambitie voor herontwikkeling Tergooi-terrein Blaricum gepresenteerd

Projectvennootschap Blaricum, een 100% onderneming van DHG, eigenaar van de grond en het vastgoed van ziekenhuis Tergooi in Blaricum, is in samenwerking met projectmanager Rosewood Group, projectontwikkelaar INSPIRE Real Estate en de combinatie Karres en Brands (stedenbouw & landschapsarchitect) / Studioninedots (architect) gestart met de ontwikkelvisie voor het Tergooi-terrein.

Het betreft momenteel een ziekenhuiscomplex van 53.000 m2 met parkeerterrein op circa 8 hectare grond. De locatie ligt op een steenworp van het centrum van Blaricum en haar landschappelijke structuren en is gunstig gelegen aan meerdere belangrijke vervoersknooppunten aan de A1.

Ontwikkelvisie

Op de locatie Blaricum zal de door de gemeente gewenste bestemming voor zorgwonen gezamenlijk door Projectvennootschap Blaricum en Tergooi ingevuld worden. Daarnaast heeft de gemeenteraad van Blaricum aangegeven naast zorgwoningen ook woningen te willen laten ontwikkelen. De ontwikkelvisie zal op een hoog abstractieniveau richting geven aan de herontwikkeling: hoe het er precies uit komt te zien is dan nog niet bekend, maar de richting voor de uitwerking wordt wel aangegeven. In de ontwikkelvisie zal worden onderzocht hoe de bijzondere kwaliteiten van deze locatie kunnen worden benut om daarnaast een bruisende nieuwe locatie te realiseren met een mix van functies. Een divers, eigentijds woonzorg landschap dat wendbaar en aanpasbaar is aan veranderende invloeden, mobiliteitstrends en inspeelt op de impact van de klimaatverandering en tegelijkertijd verankerd is in de Blaricumse context.

Participatie

Met een zorgvuldig participatietraject zal de betrokkenheid van de belanghebbenden rond de locatie worden geborgd. Hiervoor worden de betreffende belanghebbenden persoonlijk uitgenodigd. Voor aanvullende informatie, planning van de herontwikkeling en mogelijkheid tot het stellen van vragen zal halverwege 2021 een website worden ontwikkeld.
Eigenaar en opdrachtgever is Projectvennootschap Blaricum, een 100% onderneming van DHG (David Hart Groep). Rosewood Group is namens Projectvennootschap Blaricum betrokken als projectmanager en INSPIRE Real Estate is de verantwoordelijke projectontwikkelaar.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: