Kennisplatform voor noord holland

Amsterdam Logistic Cityhub kiest Bouwbedrijf Vrolijk voor realisatie Nederlandse primeur

Geplaatst op 2 maart 2021
Amsterdam Logistic Cityhub kiest Bouwbedrijf Vrolijk voor realisatie Nederlandse primeur

Amsterdam Logistic Cityhub (ALC) slaat de handen ineen met Bouwbedrijf Vrolijk, dat verantwoordelijk wordt voor de realisatie van Nederlands eerste XXL logistieke stadshub met meerdere verdiepingen. De locatie beschikt over 220.000 m² aan logistieke totaaloplossingen en is ontworpen om de last mile van en naar de stad te verkorten. Strategisch gelegen in de haven van Amsterdam, biedt ALC gebruikers direct toegang tot de ringweg A10 (3 min.) en de stad Amsterdam via het Noordzeekanaal (7 min.).

Tussen de start van de bouw en definitieve oplevering zal ongeveer 1,5 jaar zitten. ALC verwacht in het laatste kwartaal van 2022 volledig operationeel te zijn. De bewezen expertise van Bouwbedrijf Vrolijk in logistieke vastgoedprojecten gaf de doorslag. De meest recente opleveringen van het bouwbedrijf zijn onder meer distributiecentra, fabriekshallen, bedrijfsunits en koel- en vrieshuizen. Wim Beelen, ondernemer en bedenker van Amsterdam Logistic Cityhub: “We zijn ontzettend trots binnenkort het startsein te geven voor de realisatie van dit unieke project. Voor de bouw is een ervaren partner nodig, die we gevonden hebben in Vrolijk.”

Multimodaal en volledig circulair 

Met 220.000 m² aan duurzame totaaloplossingen hebben gebruikers alle vrijheid om de ruimte te kiezen die ze nodig hebben. ALC is volledig circulair en beschikt over een zeer grote magazijnoppervlakte, mezzanine, hoogwaardige kantoorruimte, ADR en een tweelaagse distributiehal met 10,5 m stapelhoogte. Ook biedt het ruimte voor circa 1700 overdekte parkeerplekken, 200 los- en laaddocks en een privé kade van 180 m. Voor maximale duurzaamheid worden zonnepanelen en windturbines gerealiseerd.

Verkorten van de last mile 

Stedelijke last mile logistieke ruimte is een groeiende noodzaak rond de belangrijkste steden in de wereld. Dit heeft al geleid tot de ontwikkeling van logistieke XXL stadshubs in Aziatische landen en de VS. Dergelijke projecten zijn in Europa te vinden in Parijs (Paris Air²) en Hamburg (Four Parx). ALC is de duurzame oplossing voor de toenemende congestie en het gebrek aan ruimte in en rond Amsterdam, waarmee het project tegemoet komt aan de milieuambities van de gemeente. De locatie is met name interessant voor de e-commercesector en pakketdiensten, die steeds snellere en nauwkeurigere bezorgopties moeten aanbieden om te voldoen aan de hoge eisen van de consument. Ook is het een uitkomst voor partijen in de bouw en offline retail, die hun voorraad of materiaal duurzaam en snel van en naar de stad willen transporten. 

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: