Kennisplatform voor noord holland

Starten in crisistijd

Geplaatst op 30 september 2020
Meisjes met smaak

Annabel en Liselotte van Kuijk nemen juist nú Meisjes met Smaak over

Middenin de coronacrisis een bedrijf overnemen: je moet het maar durven. Hoewel het aantal faillissementen de afgelopen maanden steeg, grijpen Annabel en Liselotte van Kuijk deze periode juist aan om voor zichzelf te beginnen. Begin september 2020 namen de zusjes van Kuijk het bedrijf Meisjes met Smaak over. Meisjes met Smaak, bekend van het enige echte Oestermeisje, is gespecialiseerd in mobiel culinair entertainment en merkactivatie in de food & beverage industrie. Volgens de jonge vrouwelijke ondernemers is de crisis hét moment om op zoek te gaan naar kansen. Annabel van Kuijk: “Als je iets graag wilt, zorg je er gewoon voor dat dit lukt – op wat voor manier dan ook.”

Op het juiste moment, op de juiste plaats

De laatste tijd ging het idee om samen een bedrijf te beginnen steeds meer leven bij Annabel en Liselotte van Kuijk. De chaos van de crisis heeft de zusjes vervolgens een gouden kans geboden. De jonge vrouwelijke ondernemers hebben hun goedbetaalde banen opgezegd en zijn van plan hard te bikkelen om Meisjes met Smaak tot een succes te maken. Deze ondernemersmentaliteit is er met de paplepel ingegoten, zo heeft bijna de hele familie een eigen bedrijf. De crisistijd mag dan een uitdaging zijn, het biedt ook voordelen – vindt Liselotte van Kuijk. “Bedrijven vallen om en waar je een bedrijf twee jaar geleden nooit had kunnen overnemen, kan dat nu wel.” Meisjes met Smaak biedt de perfecte combinatie van hun passies voor eten & drinken en plannen & organiseren.

De perfecte combo

Dat werk en privé nu door elkaar lopen is een feit, maar dat is volgens de zusjes juist leuk. Het voordeel van samenwerken met je familie is dat je snel tot de kern komt, het stukje beleefdheid wordt overgeslagen. Dankzij hun commerciële en organisatorische eigenschappen zijn de zussen complementair aan elkaar. Ze vullen elkaar aan, vertrouwen elkaar 100 procent en geven elkaar een enorme energieboost.

Wat kan wel?

De afgelopen maanden stonden de leukste jongens en meisjes met smaak op verschillende kleinschalige feestjes – die volgens de richtlijnen van Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu plaats konden vinden – bij mensen thuis. Maar ook op golf events, openluchtconcerten, verjaardagen, openingen van bedrijven en winkelpanden verzorgde Meisjes met Smaak het mobiel culinair entertainment. Op het gebied van evenementen kan nu natuurlijk heel veel niet, maar Meisjes met Smaak zorgt ervoor dat er heel veel wel kan. Het doel voor de toekomst? De leukste jongens en meisjes met smaak door heel Nederland (en het liefst daarbuiten) aan het werk mogen zetten. De diversiteit van een bruin café met haring of een chique evenement met de mooiste producten en het verschillende publiek – maakt Meisjes met Smaak uniek. Crisis of niet, Annabel en Liselotte gaan als echte powervrouwen vol gas vooruit!

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: