Kennisplatform voor noord holland

Auto Totaal: ‘De service maakt je onsterfelijk’

Geplaatst op 3 mei 2023
Auto Totaal: 'De service maakt je onsterfelijk'

Auto Totaal uit Grootebroek begon in 1995 als garagebedrijf. Al snel werden de twee oprichters overladen met telefoontjes en werd hun receptioniste als eerste personeelslid aangenomen. Inmiddels werken er zestien mensen bij Auto Totaal en kun je er naast onderhoud terecht voor verkoop. AT-Lease B.V. is onderdeel van Auto Totaal en opgericht voor verhuur en lease. “Wij zorgen ervoor dat onze klanten altijd kunnen blijven rijden.”

Jan Reus is eigenaar van Auto Totaal. Het sleutelen laat hij tegenwoordig over aan zijn vakmensen in de werkplaats. De verkoop neemt zijn oorspronkelijke medeoprichter voor zijn rekening. Jan richt zich op zijn grote passie: verhuur, short lease en lease. “Bij AT-Lease B.V. verlenen we service zonder enige vorm van arrogantie”, vertelt Jan. “We brengen vraag en aanbod bij elkaar. Aan de ene kant kopen we partijen auto’s om aan de andere kant mensen op de weg te helpen. We zijn een platte organisatie. Als een klant ons belt met een probleem, dan heeft hij direct iemand aan de lijn die het probleem gaat verhelpen. Die korte lijntjes zijn prettig voor de klant maar ook voor ons. Dat de klant kan blijven rijden, daar doen we het voor. Dat geeft voldoening.”

Iedereen is welkom

“Bij AT-Lease B.V. is iedereen welkom en we kunnen snel leveren”, vertelt Jan. “We helpen zowel particulieren als ondernemers en wie vandaag belt kan vaak morgen al rijden. Klanten kunnen een auto huren vanaf een halve dag tot een maand, short-leasen tot twaalf maanden of een meerjarig leasecontract afsluiten. We regelen een auto die voldoet aan de wensen van de klant, het leasecontract, pechhulp en eventueel een tankpas. Zo’n tankpas scheelt een ondernemer veel administratie. Pechhulp doen we tijdens kantooruren zelf, daarbuiten en voor hulp op grotere afstanden werken we samen met de ANWB. Die organisatie biedt de beste kwaliteit. Door de korte lijntjes die we hebben met onze klanten word ik in het weekend ook weleens gebeld door een klant met pech. ‘Bel Jan maar’, wordt hier vaak geroepen. Ik vind het geen probleem om ze uit de brand te helpen. Het zit in het DNA van het bedrijf om altijd klaar te staan voor onze klanten. Die service maakt je onsterfelijk.”

Gemoedelijke sfeer

“Van het personeelstekort merken we gelukkig nog niet veel”, gaat Jan verder. “We hebben een hele leuke club medewerkers en als er al iemand weggaat vult dat zich vanzelf weer op doordat mensen aan komen waaien. Ons personeel is ongelofelijk belangrijk voor ons en ik help ze graag met hun ontwikkeling. Het is belangrijk dat we allemaal blijven leren. De markt verandert immers ook. Er hangt hier een gemoedelijke sfeer, we doen het samen en we willen het allemaal leuk hebben op ons werk. Toen we zeven jaar geleden onze eerste vrouwelijke monteur aannamen was ik benieuwd of dat de sfeer zou veranderen. Inmiddels weten we dat ze een enorme aanwinst is die alleen maar positieve verandering teweeg heeft gebracht.”

De toekomst

De afgelopen jaren hebben we bij Auto Totaal en AT-Lease grote stappen gezet in professionalisering en digitalisering. “Mijn zoon is bij het bedrijf gekomen en legt de focus op de lease en verhuur afdeling”, zegt Jan. “De basis staat daarmee. We hebben momenteel bijna veertig auto’s voor de verhuur en zo’n 450 leaseauto’s rijden en willen doorgroeien naar 1500 tot 2000 auto’s. Onze klanten zitten voornamelijk in onze eigen regio maar ook hier hebben we nog een grote markt aan te boren. Daar gaan we de komende jaren mee aan de slag.”

Meer informatie over AT-Lease B.V. vind je op www.atlease.nl

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: