Kennisplatform voor noord holland

Miele X opent haar innovatieve, prestatiegerichte Community Space

Geplaatst op 23 mei 2023
Miele X opent haar innovatieve, prestatiegerichte Community Space

Vanuit hun gloednieuwe onderkomen in ‘The Valley’ streeft Miele X ernaar digitale ervaringen te leveren die Miele-klanten uit de hele wereld betrekken en enthousiast maken. De nieuwe Community Space is, met haar 2.000 vierkante meter, zes keer zo groot als de vorige werkplek. Deze extra vierkante meters bieden ruimte om het diverse personeel van de digitale hub van Miele te inspireren. Het is een plek die efficiëntie, creativiteit, samenwerking en netwerken stimuleert. Laten we een rondleiding maken.

Wanneer de liftdeuren openen, word je verwelkomd door een klein Miele-museum waar 124 jaar historie staat tentoongesteld. Achter een glazen wand zie je de meest iconische uitvindingen van het merk, zoals een historische stofzuiger en een van hun eerste wasmachines. Wanneer je langs deze reis door het verleden loopt, kom je in de ruime, lichte en uitnodigende lobby. Als je door de glazen wanden en deuren kijkt, vang je al een glimp op van het hart van de Community Space.

Droomkeuken

Jouw Miele X-host biedt je allereerst een drankje aan vanuit de keuken die volledig is uitgerust met Miele-apparatuur. Je hebt de keuze uit alle soorten koffie of thee (in een heerlijk voorverwarmd kopje), een verfrissend glas gefilterd water of perfect gekoelde frisdranken. Tijdens de lunch gebruiken Miele X-collega’s de keuken om maaltijden te bereiden. De verse kruiden komen regelrecht uit de green room, die zich gunstig naast de kookeilanden bevindt. In de interne Miele Experience Center kunnen medewerkers gebruikmaken van nog veel meer Miele-producten. Zo zijn de wasmachines en drogers al erg populair: werknemers nemen geregeld hun wasgoed mee naar kantoor en vertrekken aan het eind van de dag weer met frisse kleding richting huis.

Vergader- & inspiratieruimtes

De Community Space telt vele vergaderruimtes. Een daarvan is de green room, een kas naast de kookeilanden, waar je vergadert tussen de verse kruiden en groene planten. Rondom de keuken vind je open werkplekken, kleinere call cabins en geluiddichte vergaderruimtes voor maximaal vier personen. Minder traditioneel, en als viering van de verschillende nationaliteiten die Miele X rijk is, zijn de unieke break-outruimtes. Denk aan een Indiase tuk-tuk en een Oostenrijkse ski-cabine. Voor videoconferenties met een grote groep mensen, is de 360 interne boardroom Silbersaal de ideale plek.

Deze biodynamische ruimte is gecreëerd om een ultieme vergaderervaring te bieden en wordt omgeschreven als ‘inclusief, stimulerend en verbindend’. Met meubilair en technologie in een opstelling van 360 graden, kunnen tot twaalf personen samen inbellen voor een videogesprek. Door diverse innovaties wordt het mogelijk gemaakt om zo dicht mogelijk tot een face-to-facevergadering te komen. Net als de rest van de Community Space telt de Silbersaal veel planten om een warme en gezellige sfeer te creëren.

Inclusiviteit en welzijn

“We noemen onze nieuwe werkplek een Community Space in plaats van een kantoor. Een kantoor is een plek waar je komt en gaat. Dit is zoveel meer. We hebben een omgeving ontwikkeld waar je je thuis voelt, die mensen inspireert en verschillende voorzieningen biedt die hun welzijn bevordert. Ik zie samenwerking als een spier die ons sterk maakt. Het draait allemaal om de juiste balans tussen culturele diversiteit, ervaringen en vaardigheden,” legt Curt Simon Harlinghausen uit.

Een aantal van de voorzieningen die Harlinghausen benoemt, zijn te vinden in een rustiger gedeelte, nabij de stille ruimte waar mensen in alle rust en concentratie kunnen werken. Een van de deuren leidt tot een recreatieruimte, waar mensen kunnen mediteren of hun geloof kunnen uitoefenen. Ook is er een besloten rustruimte voor ouders. Daarnaast is er een recreatieruimte waar je yoga kunt beoefenen en er zijn zelfs twee slaapcabines voor wie behoefte heeft aan een powernap.

Curt Simon Harlinghausen vervolgt: “Miele X is een prestatiegemeenschap, we streven ernaar effectief te zijn in alles wat we doen. We zijn technisch onderlegd en hebben de beste digitale en efficiënte oplossingen ingevoerd om ons werk te doen. Maar nog veel belangrijker is de menselijke maat. We zijn niets zonder de ontzettend getalenteerde mensen die hier werken. Daarom creëerden we voor hen deze inspirerende omgeving, waar ze kunnen werken, leren en kennis kunnen delen – en het beste uit zichzelf kunnen halen terwijl ze voortdurend leren en nieuwsgierig blijven.”

Foto: Miele X, Tilmann Schenk

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: