Kennisplatform voor noord holland

Shirley van Beers uitgeroepen tot Rotterdamse Zakenvrouw van het Jaar

Geplaatst op 26 juni 2023
Shirley van Beers uitgeroepen tot Rotterdamse Zakenvrouw van het Jaar

De regio Rotterdam barst van vrouwelijk talent. Sinds 2017 wordt jaarlijks een award voor Rotterdamse Zakenvrouw van het Jaar uitgereikt aan een talentvolle en inspirerende vrouw. Op vrijdag 16 juni vond de uitreiking van 2023 plaats in de Burgerzaal van het Stadhuis op de Coolsingel. Dit jaar heeft Shirley van Beers de prijs in handen gekregen. Shirley is directeur-eigenaar bij Beers Elektrotechniek & Beers Service & Onderhoud. Zij laat al sinds 2019 zien dat ook een van oorsprong typisch ‘mannenbedrijf’ uitstekend geleid kan worden door een vrouw. Renske Satijn, directeur/ bestuurder van Rotterdam Festivals, opende de avond en vertelde over haar rol bij de organisatie van Koningsdag 2023 in Rotterdam. 

Shirley van Beers één van de drie winnaars

Tijdens de verkiezing van Rotterdamse Zakenvrouw van het Jaar krijgen rolmodellen uit de regio een podium om nog veel meer vrouwen te stimuleren om hun carrièredromen in vervulling te laten gaan. De awards werden uitgereikt in de volgende drie categorieën:

  • Directeur-manager met personeel
  • Ondernemer-eigenaar
  • Aanstormend talent

Shirley van Beers, directeur-eigenaar bij van Beers Elektrotechniek & Service mocht de award voor Ondernemer-eigenaar in ontvangst nemen. Zij heeft de leiding van het bedrijf in 2019 overgenomen van haar vader. Shirley: “Dat ik één van de weinige vrouwen ben op deze positie in een mannenwereld heeft voor- en nadelen. Soms heb ik het gevoel dat ik me meer moet bewijzen dan mannelijke ondernemers/ collega’s in de branche. Aan de andere kant val je als vrouw direct op en word je niet snel vergeten.” Onder haar leiding is er een nieuw, meer vrouwelijk, elan in het bedrijf gekomen en vaart ze haar eigen koers.   

Doel van de Stichting Rotterdamse Zakenvrouw is het bevorderen van het vrouwelijk ondernemerschap alsook het bevorderen van de participatie van vrouwen in de top van het bedrijfsleven.  De verkiezing Rotterdamse Zakenvrouw van het Jaar is in het leven geroepen om alle ambitieuze vrouwen uit de regio Rotterdam-Rijnmond met een passie voor hun vak een podium te bieden.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: