Kennisplatform voor noord holland

Autoverzekering Noord-Holland 15,2 procent goedkoper

Geplaatst op 24 april 2024

In 2023 hebben de inwoners van Noord-Holland flink minder betaald voor hun autoverzekering. Autoverzekeringen in Noord-Holland zagen een daling van meer dan 15% ten opzichte van het voorgaande jaar. Dat blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. De gemiddelde maandelijkse premie voor autoverzekeringen in Noord-Holland is gedaald van bijna 86 euro naar ongeveer 73 euro.

Deze opvallende daling betekent dat de kosten voor inwoners van Noord-Holland nu onder het nationale gemiddelde liggen, aangezien de gemiddelde Nederlander vorig jaar ongeveer 74 euro per maand aan autoverzekering uitgaf.

Tip! Wist je dat autopremies sterk variëren tussen verschillende verzekeringsmaatschappijen? Ga daarom autoverzekeringen vergelijken. Zo bespaar je gemiddeld 237 euro per jaar op je autoverzekering. Online kun je direct én eenvoudig je autoverzekering afsluiten op Geld.nl.

Goedkopere autoverzekering in Noord-Holland door dalende criminaliteit

De voornaamste reden voor de afname van de autopremies in Noord-Holland is vooral toe te schrijven aan de afname van auto gerelateerde criminaliteit. Cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) tonen een lichte daling in zowel autodiefstallen als gevallen van autovandalisme. “Een verminderd risico op schade resulteert in lagere kosten voor verzekeraars, wat leidt tot lagere premies voor consumenten,” zegt Amanda Bulthuis, expert geld en verzekeringen bij Geld.nl.

Autoverzekering Noord-Holland, van duurste naar gemiddelde

Verder blijkt uit de gegevens van Geld.nl dat Noord-Holland is verschoven van duurste autoverzekering naar een gemiddelde positie landelijk. Noord-Holland heeft afgelopen jaar de grootste daling in premies ervaren in vergelijking met andere provincies.

Terwijl Noord-Holland in 2022 nog de hoogste premies had, staat de provincie nu op de zesde plek in de ranglijst van autoverzekeringspremies per provincie, met Zuid-Holland bovenaan als de provincie met de hoogste premie en Friesland als de provincie met de laagste gemiddelde premie.

Delen via

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: