Kennisplatform voor noord holland

AVG-Programma versterkt AVG-dienstverlening met overname PACT-Privacy

Geplaatst op 29 juni 2023
AVG-Programma versterkt AVG-dienstverlening met overname PACT-Privacy

De aanbieder van het ‘AVG-programma’ (Uitvoeringsorganisatie AVG-Programma B.V.) heeft de software-applicatie PACT-Privacy overgenomen van PACT-Online B.V.. Beide bedrijven zijn gespecialiseerd in het online ondersteunen van organisaties om ze te laten voldoen aan de in Nederland geldende privacywet AVG. De transactie levert het AVG-programma meer slagkracht om zijn ambities te verwezenlijken: het verder versterken van de dienstverlening en het vereenvoudigen van de implementatie van de AVG-wetgeving.

De overname van PACT-Privacy maakt het mogelijk voortaan een breed scala aan bedrijven en organisaties van verschillende omvang te bedienen. Afnemers van de software-applicatie kunnen na de overname rekenen op aanvullende dienstverlening, waaronder een eerstelijns juridische helpdesk. Verder biedt de transactie vanuit Uitvoeringsprogramma AVG-Programma B.V. de gelegenheid om de software door te ontwikkelen. Hierdoor krijgen bestaande gebruikers van het ‘AVG-programma’ en van  PACT-Privacy meer mogelijkheden om aan de AVG-eisen te voldoen, op een manier die het beste bij hen past.

“We zijn erg blij met de overname, aldus Maarten Roelfs, directeur van Uitvoeringsorganisatie AVG-programma B.V.. “Goed omgaan met privacy wordt steeds belangrijker. Het vergt permanente aandacht, maar is voor ondernemingen en beroepsbeoefenaren doorgaans geen kernactiviteit. Ze hebben echter wel te maken met de wettelijke verplichtingen. Het ‘AVG-programma’ helpt hen om daaraan te voldoen. Deze overname past binnen onze groeistrategie waarin we, naast organische groei, ook willen groeien door overnames”.

Praktisch hulpmiddel

Uitvoeringsorganisatie AVG-Programma B.V. is in aantallen afnemers de grootste aanbieder van dienstverlening op het vlak van de AVG-regelgeving in Nederland. Het ‘AVG-programma’ dat deze organisatie biedt, is ruim vijf jaar geleden op initiatief van Stichting AVG voor Verenigingen ontwikkeld. Het programma is een pasklaar en betaalbaar hulpmiddel waarmee met name verenigingen en hun leden, mkb-bedrijven, beroepsbeoefenaren en sportclubs, blijvend kunnen voldoen aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). De Stichting heeft hierbij  samengewerkt met een groot aantal branche- en beroepsverenigingen en koepels van sportorganisaties. Gaandeweg bleken ook grotere organisaties geïnteresseerd in de opzet van de online dienstverlening om tegemoet te blijven komen aan de wettelijke regelgeving. Op dat segment is PACT-Privacy gericht.

De AVG-experts van PACT-Online, waaronder oprichter Derk Yntema, gaan in de overname mee naar de uitvoeringsorganisatie. Rob Bus, mede-oprichter van PACT-Online, blijft betrokken als adviseur. Volgens Bus komt door de verkoop de PACT-oplossing beter in beeld bij de bredere doelgroep: “Gerichte ondersteuning van bedrijven is de gemeenschappelijke basis van beide activiteiten. Wij kunnen elkaar daarin versterken.”

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: