Kennisplatform voor noord holland

Babbage Company organiseert allereerste AI Academy

Geplaatst op 20 december 2023
Babbage Company organiseert allereerste AI Academy

Babbage Company organiseert de allereerste editie van AI Academy: creëren met content. Dit nieuwe evenement richt zich specifiek op AI binnen contentcreatie voor marketing, communicatie en contentprofessionals en hoe deze doelgroep de nieuwste ontwikkelingen en innovaties in hun dagelijkse werk kan integreren. De deelnemers krijgen een primeur: partner Loo van Eck presenteert de eigen AI-tool, Slimtaal. Op dit evenement, dat plaatsvindt in Theater Flint in Amersfoort, komen ruim 200 marcomprofessionals samen.

Innovatie en praktische toepassingen door topexperts

AI Academy biedt een unieke kans voor marketing-, communicatie- en contentprofessionals om zich in één dag te verdiepen in de nieuwste AI-technologieën en praktische ervaring op te doen. Het programma omvat inspiratiesessies van vooraanstaande experts, zoals Eric Kalsbeek, Maarten Reijgersberg en Luke Andries. Onderwerpen variëren van het gebruik van geavanceerde tekst- en beeldgeneratoren, zoals ChatGPT en Dall-E, tot de ontwikkeling van virtuele merkambassadeurs en ethische overwegingen over AI-gebruik.

AI & Communicatie: If you snooze, you loose

Gaat AI het communicatievak radicaal veranderen? AI is hoe dan ook een hot topic binnen het communicatievak en verlegt de grenzen van de professionals. De ontwikkelingen gaan razendsnel. En met onder andere de net afgesloten onderhandelingen over de AI-act in de EU, is bijblijven het devies! Met dit AI-evenement, waar ruim 200 marcomprofessionals samenkomen, maar ook door trainingen en (incompany) workshops, positioneert Babbage Company zich als kennisleider in de snelgroeiende wereld van AI en de impact hiervan op het communicatievak. Begin dit jaar stelde COMPOD, dé communicatiepodcast van Babbage Company, AI al centraal in de inmiddels veel beluisterde aflevering ‘If you snooze you loose’

Presentatie AI-tool ‘Slimtaal’ van Loo van Eck

Loo van Eck, de grootste opleider in schrijven, presenteert tijdens AI Academy hun eigen AI-tool ‘Slimtaal’ voor het eerst aan de buitenwereld. Slimtaal helpt gebruikers goede teksten schrijven door slim gebruik te maken van AI. De gebruiker doet het denkwerk, Slimtaal doet het schrijfwerk. De bètaversie van de tool gaat live tijdens AI Academy. In 2023 zijn Babbage Company en Loo van Eck, beide toonaangevende spelers binnen hun domein, één groep geworden. De organisaties opereren zelfstandig en naast elkaar onder de eigen (merk)naam, maar zoeken wel de synergie op. De lancering van Slimtaal op AI Academy is het eerste gezamenlijke initiatief.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: