Kennisplatform voor noord holland

Bas Smit’s uitvinding Junea haalt nieuwe investering op

Geplaatst op 1 december 2020
Junea

Innovendo Holding BV, het bedrijf achter de Junea van onder meer Bas Smit, Marcel Stolk en Patrick Stooker, heeft twee nieuwe investeerders aangesloten. Het zijn de oprichters van The Future Group, Pascal de Koning en Bart Timmer. De Junea is de eerste compacte selfservice automaat voor eten en drinken, die bediend kan worden met een app. Na twee jaar voorbereiding worden in januari de eerste Junea’s in Nederland geleverd.

Met Timmer en De Koning haalt Innovendo meer in huis dan alleen financieel kapitaal voor expansie. “Ze zijn dankzij hun ruime ervaring en kennis de perfecte aanvulling op ons bestaande team,” aldus oprichter Marcel Stolk. Timmer en De Koning maakten van The Future Group één van de grootste IT-organisaties van Nederland, afgelopen jaar verkochten zij het bedrijf. De betrokken partijen maken geen financiële details omtrent deze nieuwe deal bekend.

Junea: de perfecte match naast elke koffiemachine

De seed funding komt op het moment waarop de Junea, het belangrijkste product uit de Innovendo-stal, z’n opwachting maakt in Nederland. Pascal de Koning: “We zijn erg blij met deze stap. Bart en ik hebben alle pieken en dalen al eens meegemaakt met The Future Group. Met onze kennis en ons uitgebreide netwerk hopen we een verrijking te kunnen zijn tijdens deze groeifase.”

De Junea is de eerste compacte selfservice automaat voor eten en drinken. Daarmee is het product een oplossing voor bedrijven waarvoor traditionele catering- en vendingoplossingen niet geschikt voor zijn. Het gaat met name om locaties waar dagelijks tussen de 20 en 100 personen aanwezig zijn, maar waar op dit moment nog geen eten of drinken gefaciliteerd wordt.

Bedienen met een app

De slimme Junea is volledig connected en eenvoudig te bedienen met elke smartphone. Gebruikers scannen de QR-code op het apparaat, kiezen een product en betalen met iDEAL, waarna het product direct wordt uitgegeven. Volgens mede Junea-oprichter Bas Smit is dit een geheel nieuwe kijk op de nogal traditionele catering- en vendingwereld: “Een slimme machine gekoppeld aan een app biedt talloze nieuwe mogelijkheden. Denk aan betere targeting, een slimmer prijsbeleid en dataopbouw, zodat de klant veel beter bediend kan worden.” 

Goed eten en drinken

Volgens Smit komen bedrijven niet zomaar meer weg met enkel het aanbieden van lekkere koffie. Om vandaag de dag goede mensen te vinden en te behouden, moet je gaan denken als kantoor van de toekomst. Het faciliteren van goed eten en drinken op de werkplek hoort daarbij: “Je zorgt ervoor dat mensen zich goed voelen en beter kunnen presteren”, aldus Smit. “Het gaat om die kleine momenten waarop ze net wat extra energie kunnen gebruiken, of juist even willen relaxen. Daar maak je als bedrijf het verschil mee.”

Zelf de prijs bepalen

Wat de Junea verder nog bijzonder maakt, is de combinatie tussen het compacte formaat, de slimme software en het ‘smart pricing’ model. Het bedrijf bepaalt zelf de productprijs, waardoor het ook zelf bepaalt of de Junea ingezet wordt een service of juist als een inkomstenbron. “Onze compacte oplossing zorgt ervoor dat goed eten en drinken eindelijk toegankelijk wordt voor ieder bedrijf, dus ook de kleinere organisaties,” vertelt founder Patrick Stooker. “Vroeger kocht je een koffiemachine. Tegenwoordig koop je een merk inclusief beleving, zoals Jura of Starbucks. Dit gaat ook gebeuren met compact selfservice machines voor eten en drinken. De Junea wordt daarin het allereerste in totaal onontgonnen marktsegment.”

Klaar voor de markt

Naast de twee nieuwe investeerders, Smit, Stolk en Stooker bestaat het Junea-team verder nog uit investeerder Rob Oudman en de vrouw van Smit, Nicolette van Dam. Het bedrijf is klaar om de markt op te gaan en door te groeien. Dat begint met de officiële lancering van de Junea in Nederland. De Junea Snacks is vanaf januari leverbaar in heel Nederland en nu al te reserveren. 

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: