Kennisplatform voor noord holland

Bedaffair geeft workshop hennepwol-kussen maken

Geplaatst op 24 januari 2022
Bedaffair geeft workshop hennepwol-kussen maken

Sinds 2013 maakt Bedaffair op ambachtelijke wijze natuurlijke matrassen en boxsprings. Ecologische principes heeft het innovatieve bedrijf nominaties en prijzen opgeleverd. “Bedaffair is de enige Nederlandse authentiek ambachtelijke beddenfabrikant van biologische circulaire matrassen en beddengoed. We openen onze deuren voor een workshop en een experience tour”, zegt Marjolein Vaders, eigenaar Bedaffair, fabrikant van de circulaire, biologische matrassen, bedden en beddengoed.

Begin februari (7 t/m 12 februari) start de landelijke Week van de Circulaire Economie. Ondernemers en organisaties zetten fysiek of digitaal hun deuren open om consumenten en bedrijven mee te nemen in de circulaire economie. Een economie waarin grondstoffen opnieuw gebruikt kunnen worden. Dat is nodig om uitputting van de aarde tegen te gaan. Het hergebruik van grondstoffen draagt ook bij aan het slinken van afvalbergen.

Maak je eigen natuurlijk duurzame hoofdkussen

Op 8 februari 2022 geeft onze ambachtelijk beddenmaker een workshop ‘Hennepwol-hoofdkussen maken’. De workshop wordt in de 800 m2 showroom van Bedaffair gegeven. Het bedrijf heeft een Research & Development Centre in Beinsdorp en heeft, voor het evenement, een ambachtelijk beddenatelier nagebouwd in de showroom. Het bedrijf heeft eerder workshops gegeven en verwacht veel animo.

Experience tour authentiek ambachtelijk beddenatelier

Naast de workshop wordt een experience tour gegeven. “Onze matrassen gaan tot wel 40 jaar mee. Zijn vrij van schadelijke stoffen en plastics. En in gebruik kunnen de matrassen worden gerepareerd, hergestoffeerd en uiteindelijk kunnen alle materialen worden hergebruikt en gerecycled. Onze ambachtelijk beddenmaker laat zien hoe en waarom wij matrassen op deze manier bouwen”, vertelt Vaders.
Meer informatie en aanmelden kan via https://deweekvandecirculaireeconomie.nl/programma/samen-duurzaam-dromen/

Erkenning en ongekende groei

De principiële, duurzame manier van ondernemen heeft Bedaffair een plek opgeleverd in de shortlist van Circular Awards 2022 opgeleverd. Ook heeft het bedrijf de 33ste plek behaald in de KvK Innovatie Top 100 21021. “De erkenning van zowel consumenten en organisaties voor onze schone, natuurlijke matrassen en het circulaire ondernemen, is erg belangrijk.” Het bedrijf wil de vervuilende beddenindustrie verduurzamen en de daarmee verbonden, negatieve impact op mens, dier en milieu, verminderen.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: