Kennisplatform voor noord holland

Bedaffair uitvinder circulaire, gezonde matrassen

Geplaatst op 1 februari 2021
Bedaffair uitvinder circulaire, gezonde matrassen

Sinds 1994 bouwt Bedaffair op ambachtelijke wijze natuurlijke matrassen en boxsprings. Ecologische principes heeft het innovatieve bedrijf een aantal nominaties opgeleverd. “Verduurzaming van de vervuilende beddenindustrie is een noodzaak. De consument is zich meer bewust van ziekmakende matrassen en wil op een gezonde variant slapen. Logisch”, zegt Marjolein Vaders, eigenaar Bedaffair, fabrikant van de circulaire, bodemverrijkende matrassen.

Begin februari (1 t/m 6 februari) start de landelijke Week van de Circulaire Economie. Ondernemers en organisaties zetten (digitale) deuren open om consumenten en bedrijven mee te nemen in de circulaire economie. Een economie waarin grondstoffen opnieuw gebruikt kunnen worden. Dat is nodig om uitputting van de aarde tegen te gaan. Het hergebruik van grondstoffen draagt ook bij aan het slinken van afvalbergen.

Circulair in dna

“Circulair denken en ondernemen doen wij al een kwart eeuw. Een bed bouwen met louter natuurlijke materialen is een ambacht, dat zit in ons dna.” Dat er landelijke aandacht komt voor circulair ondernemen vindt Vaders positief. “Oneindige groei, zoals de kapitalistische economie pretendeert, vinden wij absurd, zelfs onmogelijk. De aarde biedt ons veel. Er is genoeg, mits we daar heel bewust en eerlijk mee omgaan.”

Erkenning en ongekende groei

De principiële, duurzame manier van ondernemen heeft Bedaffair een plek in de KvK Innovatie Top 100 2021 opgeleverd. Ook is het bedrijf genomineerd voor de Big Improvement Day Positivity Award als Meest Positieve Bedrijf. “De erkenning van zowel consumenten en organisaties voor onze schone, natuurlijke matrassen en het circulaire ondernemen, is erg belangrijk. Onze jaarlijkse groei is dan ook 20 procent, tenzij de lockdown verder duurt. Die 20 procent groei is ongekend groot voor de beddensector.” Het bedrijf wil de vervuilende beddenindustrie verduurzamen en de daarmee verbonden, negatieve impact op mens, dier en milieu, verminderen.

Duurzaam matras is gewoon betaalbaar

Iedereen kan via Bedaffair een natuurlijk matras of boxspring kopen. In de winkel of via een aankoop bij de Bedaffair webshop, biedt het bedrijf de mogelijkheid om oude matrassen retour te nemen voor recycling. Het bedrijf draagt er zorg voor dat deze matrassen en bedden worden hergebruikt en gerecycled.

Foto: Bedaffair

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: