Kennisplatform voor noord holland

Beekwilder neemt na 100 jaar afscheid van Amsterdam

Geplaatst op 19 oktober 2023
Beekwilder neemt na 100 jaar afscheid van Amsterdam

Vanaf vandaag pronken de knallende letters ‘BYE!’ op de vier gevels van het historische pand van Beekwilder. Beekwilder neemt, na 100 jaar, afscheid van haar locatie aan de Prins Hendrikkade in Amsterdam. Deze speciale gevelversiering symboliseert het einde van een tijdperk en benadrukt de waardering van Beekwilder voor de stad en haar aanwezigheid in de afgelopen eeuw. Tegelijkertijd kondigt Beekwilder met trots aan dat ze begin 2024 naar Diemen verhuist, waar de logistieke locatie en de moderne showroom samenkomen in een nieuw pand.


Van bescheiden begin tot inspireren met impact

Ooit begonnen als een familiebedrijf in 1923, is Beekwilder inmiddels uitgegroeid tot een betrouwbare partner voor ondernemers in o.a. de retail, horeca en zorgsector. In de showroom in het centrum van de stad ontvangt zij dagelijks klanten voor inspirerende productpresentaties waar zij impact mee kunnen maken in hun eigen zaak. Ook de buitenkant van het pand wordt goed benut om de verschillende decoratiemogelijkheden te laten zien.
“Onze gevelversiering is een traditie geworden waarmee we op een creatieve manier betrokken zijn bij de wereld om ons heen.” Aldus Inge Wiersema, Directeur van Beekwilder. “Wij geloven dat decoratie de kracht heeft om mensen te inspireren en samen te brengen. Onze opvallende geveldecoratie is vaak actueel, of het nu
gaat om onze deelname aan het WK-voetbal, of een steunbetuiging in de vorm van ‘Stay Safe’ tijdens de Covid-periode.”


Innovatie en duurzaamheid in Diemen

Eind dit jaar neemt Beekwilder toch echt afscheid van deze historische locatie. “Het blijft bijzonder om te beseffen hoeveel geschiedenis er in dit pand ligt, met zoveel verhalen en ervaringen. Deze historie is een groot onderdeel van onze identiteit. Daarentegen zijn we bij Beekwilder altijd bezig met innoveren en op zoek naar nieuwe mogelijkheden om onze klanten verder te ondersteunen op presentatiegebied. De verhuizing naar het nieuwe pand is een belangrijke stap in dit vernieuwingsproces.”
“Het nieuwe pand in Diemen biedt veel voordelen, zoals een betere bereikbaarheid voor klanten en een geheel nieuwe showroom, waar wij klanten nog meer inspiratie en impact kunnen bieden. Daarnaast voldoet het nieuwe pand aan de hoogste duurzaamheidsnormen en doordat het magazijn en kantoor onder één dak gevestigd zullen zijn, kunnen we onze logistieke processen efficiënter inrichten.”


Kerstinspiratie in de sfeervolle showroom

De huidige showrooms zijn op dit moment grotendeels gevuld met sfeervolle presentaties voor de feestdagen, een belangrijk seizoen om extra in te zetten op sfeer en beleving bij de consument. Beekwilder nodigt ondernemers van harte uit om voor een laatste keer een bezoek te komen brengen aan het historische pand en daar de diverse decoratietrends en productpresentaties te ervaren. In de laatste maanden van het jaar organiseert zij verschillende acties en evenementen om samen met klanten en partners op een feestelijke manier afscheid te nemen van het pand aan de Prins Hendrikkade.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: