Kennisplatform voor noord holland

Being en Innova realiseren Amstelwood in Amstelveen: van tankstation naar hout-hybride woontoren

Geplaatst op 29 november 2023
Being en Innova realiseren Amstelwood in Amstelveen: van tankstation naar hout-hybride woontoren

Being en Innova realiseren de eerste hout- hybride woontoren in Amstelveen. Het bestaande Esso-tankstation en de voormalige autogarage aan de Ouderkerkerlaan maken plaats voor Amstelwood: een markante toren naar ontwerp van Team V Architectuur. Het natuurinclusieve woongebouw omvat 131 appartementen en een ruimte van circa 90 m2 op de begane grond, voor bijvoorbeeld een sportstudio of kleine supermarkt.  

Groen visitekaartje

Langs de A9 verrijst straks een eigentijdse woontoren met 16 lagen, grotendeels opgetrokken uit hout. Het ontwerp van Amstelwood combineert esthetiek met ecologische verantwoordelijkheid. Groenvoorzieningen op en rondom het gebouw stimuleren de biodiversiteit en bieden ruimte aan lokale flora en fauna. Bovendien fungeren ze als een verbindend element tussen bestaande ecologische zones. Door te kiezen voor natuurlijke materialen draagt Amstelwood bij aan een gezonde en comfortabele leefomgeving, met een minimale belasting voor het milieu. Amstelwood is een visitekaartje voor Amstelveen, dat zichzelf positioneert als groene en moderne stad.

Bas van Dam, medeoprichter en -eigenaar van Being, benadrukt de waarde van dit project: “Amstelveen is een van de groenste steden van Nederland, dus het is fantastisch dat we juist op deze plek zo’n unieke hout-hybride woontoren kunnen toevoegen. Dit project belichaamt de toekomst van stedelijk wonen: duurzaam, comfortabel en in verbinding met de natuur.” 

Do Janne Vermeulen, partner/architect Team V Architectuur: “Het project Amstelwood markeert een wijkentree en biedt daarmee kansen voor een opvallend gebouw. We hopen levendigheid te bieden in een gebied dat vooralsnog wordt gedomineerd door autoverkeer. Het is een strategische plek voor verdichting en door de hoogte in te gaan, blijft er per saldo meer ruimte vrij voor de natuur.” 

Impuls woningvoorraad

Met 131 woningen geeft de toren een duurzame kwaliteitsimpuls aan de woningvoorraad van Amstelveen. De nadruk ligt op het toevoegen van koopwoningen (55%) en huurwoningen (45%). Ten minste 75% van de woningen valt in het middeldure prijssegment, waaraan in Amstelveen een grote behoefte bestaat. De variëteit aan huur- en koopwoningen is aantrekkelijk voor diverse doelgroepen, van starters en jonge gezinnen tot expats en zogenaamde empty nesters.

Locatie

Amstelwood ligt nabij de kruising van de Ouderkerkerlaan en de Beneluxbaan, tussen het bruisende Stadshart en de groene Keizer Karelparkwijk. De ingang van het gebouw komt te liggen aan de Ouderkerkerlaan. Amstelwood is een ontwikkeling van Being en Innova. Het ontwerp is afkomstig van Team V Architectuur en is tot stand gekomen in samenwerking met DS Landschaparchitecten, Arup, SkaaL bouweconomisch adviesbureau en DGMR. De woningen gaan vanaf begin volgend jaar in de verkoop via Eefje Voogd Makelaardij. 

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: