Kennisplatform voor noord holland

Bekendmaking uitslag draagvlakmeting BIZ IJmuiden Centrum

Geplaatst op 13 februari 2019
Bekendmaking uitslag draagvlakmeting BIZ IJmuiden Centrum

Gisteravond  (12 februari 2019) is door wethouder Jeroen Verwoort de uitslag bekend gemaakt van de draagvlakmeting. De uitslag is positief en dat betekent dat de bedrijveninvesteringszone IJmuiden Centrum daadwerkelijk gerealiseerd wordt.

Voordat de Bedrijveninvesteringszone (BIZ) IJmuiden Centrum daadwerkelijk gerealiseerd kon worden, was er een draagvlakmeting nodig onder de ondernemers in dit gebied. Deze draagvlakmeting is uitgevoerd in de periode 8 januari 2019 tot en met 7 februari 2019 en heeft geresulteerd in voldoende draagvlak. Hierdoor is bepaald dat de BIZ daadwerkelijk wordt ingevoerd, ingaande met terugwerkende kracht per 1 januari 2019 tot en met 31 december 2023.

Er is sprake van voldoende draagvlak:

  • er zijn 86 stemmen van de 112 stemmen uitgebracht: 77% heeft gestemd. Hiermee is de minimale opkomst van 50% behaald;
  • van de 86 stemmen zijn 74 voor (86%) en 12 (14%) tegen het instellen van een BIZ (voorwaarde is minimaal 67% voorstemmers);
  • de gezamenlijke WOZ-waarde van de voorstemmers is groter dan de gezamenlijke WOZ-waarde van de tegenstemmers

Een Bedrijveninvesteringszone (BIZ) is een afgebakend gebied waarbinnen ondernemers samen vijf jaar lang investeren in het aantrekkelijker, bekender en veiliger maken van hun gebied. Alle ondernemers binnen dit gebied betalen via vastgestelde tarieven mee aan gemeenschappelijke voorzieningen in dat gebied. BIZ IJmuiden Centrum staat voor het bevorderen van een economisch vitaal en toekomstbestendig centrumgebied en zet daarom in op de volgende punten:

  • het centrum van IJmuiden sterker positioneren en profileren als kernwinkelgebied;
  • het centrum van IJmuiden aantrekkelijker maken voor de bezoeker, met een focus op aantrekkelijkheid, comfort en gemak;
  • het realiseren van een sterke en professionele organisatie met veel betrokkenheid en samenwerking.

Fotobijschrift: Op de foto wethouder Jeroen Verwoort samen met het bestuur en de ambassadeurs van  BIZ Ijmuiden Centrum.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: