Kennisplatform voor noord holland

Uitbreiding voor ambitieus BEplus in Alkmaar

Geplaatst op 8 november 2019
BEplus

Boekelermeer Energiepositief (BEplus) breidt uit naar Overdie, Beverkoog en andere bedrijventerreinen met de ambitie de Alkmaarse bedrijventerreinen meer energie op te laten wekken dan er wordt verbruikt. De bedrijvenverenigingen en de gemeente werken samen om de kosten van het energieverbruik van Alkmaarse ondernemers drastisch te verlagen.

Dat kan heel simpel door mee te doen aan: de collectieve inkoopactie van zonnepanelen die nu loopt en waarmee ondernemers dubbel voordeel pakken en waarschijnlijk ook nog subsidie. Ook kunnen ondernemers meedoen met de energiescan om snel te weten hoeveel geld zij binnen een jaar of twee kunnen besparen en met welke maatregelen. “Wij helpen u met het uitvoeren. En desgewenst met de financiering”, aldus BEplus Alkmaar.

Er wordt ook gewerkt aan een collectief plan om laadpalen op de bedrijventerreinen te realiseren. BEplus regelt dat, eventueel zonder dat ondernemers hoeven te investeren. BEplus legt uit waarom het dit initiatief neemt: “Als bedrijfsleven verbruiken wij in Alkmaar veel energie. Het is daarom ons doel meer energie te gaan opwekken dan dat we met elkaar verbruiken. Wij, de Alkmaarse ondernemers, hebben de ambitie om koploper te worden in Nederland: goed voor het milieu en uw portemonnee! En om Alkmaar op de kaart te zetten.”

Het project Boekelermeer Energiepositief is al een aardig eind op weg. Veel ondernemers besparen met zonnepanelen en andere energiebesparende maatregelen al heel veel geld. Er zijn al 17.000 zonnepanelen geplaatst, met terugverdientijden van 5 tot 7 jaar. De deelnemers worden volledig ontzorgd en begeleid bij collectieve inkoop. “En krijgen dus scherp prijzen”, aldus Be Plus. Ondernemers worden ook begeleidt bij subsidieaanvraag en uitvoering. “Dat gunnen wij alle ondernemers en daarom breidt het project Boekelermeer Energiepositief uit naar alle bedrijventerreinen in Alkmaar.”

Goed nieuws voor ondernemers, aldus BEplus. “U bespaart straks niet alleen op uw energierekening, ook uw investering valt fors lager uit. En met SDE-subsidie voor grootverbruikers kan een ondernemer maximaal 9,9 eurocent subsidie per opgewekt kilowattuur krijgen. Wij regelen dat allemaal voor u. De investering betaalt zichzelf met winst terug.”

BEplus is ambitieus en klaar voor uitbreiding: “Wij pakken door op Beverkoog en Overdie, samen met de ondernemers van de Boekelermeer die meedoen. Wij informeren u graag en geheel vrijblijvend.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: