Kennisplatform voor noord holland

Bexter en Cohelion verduurzamen logistieke keten met TrackOnline Insights

Geplaatst op 9 februari 2022
Bexter en Cohelion verduurzamen logistieke keten met TrackOnline Insights

Bexter, ontwikkelaar van het ladingdragerplatform TrackOnline, en data-organisatie Cohelion bundelen hun krachten en lanceren TrackOnline Insights. Dit is een unieke, nieuwe rapportage-omgeving die inzicht biedt in de beschikbaarheid, voorraden, omloopsnelheid en locatie van ladingdragers zoals containers, pallets, karren en trolleys. Met deze inzichten kunnen producenten, logistieke dienstverleners en poolers een optimalisatieslag van meer dan 25 procent behalen met hun ladingdragerbeheer en zo de logistieke keten efficiënter en duurzamer inrichten.

Kevin Miedema, technisch directeur bij Bexter: “De druk op logistieke ketens is enorm, onder andere door verhoogde vraag, verstoorde voorraden en het tekort aan grondstoffen. Hierdoor wordt de inzet van ladingdragers steeds belangrijker. Daarnaast eisen steeds meer bedrijven vanuit duurzaamheidsperspectief dat ladingdragers herbruikbaar zijn. Als logistieke organisatie kun je alleen inspelen op deze ontwikkelingen met data die inzicht biedt in het ladingdragerbeheer binnen logistieke bedrijfsprocessen. TrackOnline Insights biedt deze informatie tot op detailniveau. Op basis hiervan kunnen organisaties de juiste strategische beslissingen nemen én voorspellingen doen.”

De kant-en-klare dashboards van TrackOnline Insights maken de belangrijkste inzichten over ladingdragers die dagelijks worden gebruikt voor het transport van goederen op een visuele en gebruiksvriendelijke manier zichtbaar. Ook kunnen er sectorspecifieke rapportages gemaakt worden die direct inzicht verschaffen in trends en ontwikkelingen van ladingdragers. Dit stelt organisaties in staat om knelpunten gemakkelijk te ontdekken en hierop te anticiperen. Denk bijvoorbeeld aan het tijdig inkopen of huren van ladingdragers om tekorten op te vangen.

Daan Boersma, Business Development Director bij Cohelion: “Waar Bexter jarenlange expertise heeft op het gebied van ladingdragerbeheer, is Cohelion gespecialiseerd in het analyseren van data en daarmee het detecteren van trends en het transformeren van ruwe data naar KPI’s en relevante inzichten. Dat maakt TrackOnline Insights een unieke propositie waarmee ladingdragers optimaal ingezet kunnen worden en we zo een directe bijdrage leveren aan het efficiënter en duurzamer maken van de logistieke keten. Data over in- en uitgaande bewegingen is nauwkeurig te volgen in de dashboards van TrackOnline Insights, net als het gebruik en de beschikbaarheid van ladingdragers op klantniveau. Dit stelt klanten in staat om slimmer te werken.”

Voor meer informatie over TrackOnline Insights, klik hier.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: