Kennisplatform voor noord holland

Bijna een eeuw bouwen

Geplaatst op 7 december 2020
Grijzenhout

Helemaal thuis in Amsterdam. Dat kun je met zekerheid stellen als je al ruim negentig jaar in en om de hoofdstad werkt in heel veel bouwprojecten: van het herstel van funderingen van monumentale panden tot de renovatie van de hoogste wolkenkrabber. “De stad kent voor ons geen geheimen.”

Dat herstelwerk aan de fundering van eeuwenoude monumentale panden een andere aanpak vraagt dan de renovatie van een modern kantoorpand mag duidelijk zijn. “Dan heb je het niet alleen over de verschillen in gebruikte techniek om het werk te doen, maar ook over een ander traject rondom vergunningen of verplicht archeologisch onderzoek bijvoorbeeld”, zegt Martin Dekker, directeur van aannemingsbedrijf Grijzenhout.

Hij hanteert een rechttoe-rechtaan werkmethode. Richting zijn medewerkers, maar ook richting klanten. “Ik ben van de open communicatie: wel zo prettig als iedereen weet waar hij aan toe is. Met twintig medewerkers in vaste dienst en een flexibele schil van nog zo’n tien bekende zzp’ers en onderaannemers, is dat ook nodig om snel en efficiënt te kunnen schakelen. Want op papier kan heel precies staan wat er moet gebeuren – in de bouw loop je regelmatig tegen onverwachte obstakels aan. Dat vereist soms heel wat improvisatie.” Om diezelfde reden werkt Martin Dekker altijd met een open begroting en zweert hij bij het principe ‘afspraak is afspraak’.

Korte lijnen

Renovaties, onderhoud, splitsingswerkzaamheden, funderingsherstel, duurzaam onderhoud en de nodige calamiteiten: bij Grijzenhout is geen dag hetzelfde. “We werken voor vastgoedondernemingen, particulieren, zakelijke dienstverleners – aan woonhuizen in en om Amsterdam en bij kantoorpanden in Noord-Holland, Zuid-Holland en Flevoland. Kortom: een heel gevarieerde orderportefeuille die een groot beroep doet op onze vakkennis en creativiteit”, vertelt Martin Dekker. Dankzij hun grote netwerk in de bouwwereld én de korte lijnen met de gemeente kunnen ze snel in actie komen.

De deur klemt

De afgelopen jaren heeft Grijzenhout ook niet stilgezeten als het aankomt op duurzaamheid en energiezuinigheid. “Zeker bij renovatieprojecten een hot topic. Ook daar denken wij actief mee met onze opdrachtgever. We adviseren vanuit onze knowhow en de ervaringen die we hebben opgedaan in vergelijkbare projecten.” Grijzenhout is sinds 2013 D.O.E.-gecertificeerd: Duurzaam Onderhoud Expert. “Dat houdt in dat onze medewerkers opgeleid zijn door Repair Care en we aantoonbaar op kwalitatief hoog niveau werken. Dankzij deze certificering kunnen wij onze opdrachtgevers tien jaar Repair Care Systeemgarantie bieden.” Concreet voorbeeld: duurzaam houtrotherstel. “Een aantal van onze mensen is daarin speciaal geschoold.”

Last but not least: Grijzenhout biedt ook calamiteitenservice. “Voor onze vaste opdrachtgevers zijn we zeven dagen per week bereikbaar voor het oplossen van spoedeisende calamiteiten. Maar ook voor minder urgent, klein onderhoud komen we altijd snel langs. We snappen heel goed hoe groot de frustratiefactor kan zijn van zoiets onbenulligs als een klemmende deur.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: