Kennisplatform voor noord holland

Bike Motion in lagere versnelling: “We willen bezoekers maximaal inspireren”

Geplaatst op 22 augustus 2022
Bike Motion in lagere versnelling: “We willen bezoekers maximaal inspireren”

Bike Motion, het grootste live evenement voor gepassioneerde fietsliefhebbers in Nederland, wordt opnieuw verplaatst. Door de grote consumentenvraag in de markt en de toeleveringsproblemen die de sector parten spelen, is het nog steeds niet mogelijk om de nieuwste producten en merken goed te laten zien en bezoekers maximaal te inspireren. Het evenement zou plaatsvinden in de Jaarbeurs van 21 tot en met 23 oktober 2022 en wordt verplaatst naar het najaar 2023.

Oorspronkelijk stond de geheel vernieuwde editie van Bike Motion in het najaar van 2021 gepland. In nauwe samenwerking met bezoekers, exposanten, de experts van Soigneur Agency en andere wielerdeskundigen werd een compleet nieuw concept ontwikkeld. In dit nieuwe concept ligt de focus op drie thema’s: Performance, Explore en Culture. Elk thema biedt een combinatie van sportieve activiteiten, mooie gesprekken, interessante trends en fascinerende tips. Heiko M. Stutzinger, Chief Operating Officer Jaarbeurs: “Met de thema’s geven we bezoekers herkenbare haakjes waardoor ze op de beurs vinden wat ze zoeken. Bij Explore zou je kunnen denken aan MTB, gravel, bikepacking, BBQ, outdoor en route building. Bij Performance aan coaching, goals en pro cycling. En bij Culture vind je aspecten als mode, urban, commuter en cargo.

Uitstel, maar geen afstel

Door de grote vraag naar fietsen tijdens de coronapandemie en de lange leveringstijden van onderdelen, waren exposanten in 2021 niet in staat om de nieuwste producten te laten zien en werd besloten om het evenement naar 2022 te verplaatsen. “Op dit moment kampt de fietsbranche nog steeds met dezelfde problematiek. Ondanks de bevestigingen van een aantal mooie merken en inspirerende sprekers, hebben we tot onze grote teleurstelling moeten besluiten om het evenement opnieuw met een jaar te verplaatsen. Bike Motion heeft de ambitie om de sportieve fietser maximaal te inspireren, de mooiste en nieuwste producten te laten zien en bezoekers een gevarieerde fietsbeleving te bieden. Helaas blijkt dat nu nog niet mogelijk. Maar van uitstel komt zeker geen afstel, we gaan er in het najaar van 2023 een bijzonder mooi en inspirerend fietsevenement van maken.“, aldus Heiko M. Stutzinger.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: