Kennisplatform voor noord holland

Uniek: Bitvavo-accountgarantie op tegoeden tot € 100.000

Geplaatst op 7 juni 2022
Bitvavo

Voor veel investeerders is het veiligstellen van de investering een absolute prioriteit. Deze prioriteit deelt Bitvavo. Als crypto belegger kun je ervoor kiezen om jouw bezittingen op een hardware wallet te zetten, maar het merendeel van de beleggers kiest er vaak toch voor om hun digitale munten op een crypto exchange als Bitvavo te laten staan.

Bitvavo-accountgarantie

Om gebruikerstegoeden nog beter te beveiligen, introduceert de exchange het nieuwe ‘Bitvavo Account Guarantee’. Deze zogenoemde accountgarantie zorgt er voor dat beleggers tot wel 100.000 euro vergoed kunnen krijgen in geval van verduisterde tegoeden door ongeoorloofde toegang.

Hoe werkt het?

Om in aanmerking te komen voor een vergoeding dient er sprake te zijn van ongeautoriseerde activiteit. Alleen ongeoorloofde toegang zal worden vergoed. Hier is sprake van als een ander zonder toestemming toegang tot een gebruikersaccount weet te verkrijgen. Dit houdt in dat er dus een inbraak in het account moet plaatsvinden en iemand middels onbevoegde toegang crypto of andere valuta van het account haalt. Een incorrecte transactie, overboeking naar een verkeerde wallet of scammer en verliezen van winst vallen logischerwijs niet onder de regeling.

Deze nieuwe garantie geeft aan hoe serieus Bitvavo de veiligheid van gebruikerstegoeden neemt.

Maak een account aan en verhandel jouw eerste € 1000,- gratis!

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: