Kennisplatform voor noord holland

BMB ontwikkeling en Reggeborgh Vastgoed verkopen Pontkade Fase 3 aan Hines

Geplaatst op 18 februari 2020
BMB ontwikkeling en Reggeborgh Vastgoed verkopen Pontkade Fase 3 aan Hines

Recent hebben de samenwerkingspartners BMB ontwikkeling (onderdeel van VolkerWessels) en Reggeborgh Vastgoed (samen Pontkade Ontwikkeling) het nieuwbouwproject Pontkade Fase 3 in Amsterdam verkocht aan het European Core Fund van het internationale vastgoedbedrijf Hines. Het project beslaat 208 appartementen, 118 parkeerplaatsen, 1.600 m2 kantoor- en 800 m2 commerciële ruimten. Pontkade maakt deel uit van de gebiedsontwikkeling NDSM-West in Amsterdam-Noord. Bij de verkoop is Pontkade Ontwikkeling geadviseerd door Kempen Corporate Finance.

NDSM-Pontkade

Pontkade Ontwikkeling is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van project Pontkade. Het project is in meerdere fasen ontwikkeld en grenst aan de NDSM-pontaanlanding. Fase 1 en 2 zijn ontworpen door de Architecten Cie uit Amsterdam en bestaan uit 252 appartementen, 187 parkeerplaatsen en 3.880 m2 commerciële ruimten in de plint. Op dit moment zijn nog slechts enkele penthouses en sky-appartementen beschikbaar. De oplevering staat gepland voor medio 2020. Meer informatie: www.wonenopndsm.nl

Zowel de appartementen als de kantoor- en commerciële ruimten in Pontkade Fase 3 worden aangeboden in het huursegment. Het project is een ontwerp van Moke Architecten uit Amsterdam. Kondor Wessels Amsterdam (onderdeel van VolkerWessels) is medio februari gestart met de bouw. Oplevering staat gepland voor eind 2022. 

Het nieuwe Amsterdam

Het NDSM-terrein in Amsterdam-Noord ondergaat een transformatie van een voormalig industrieel havengebied naar een moderne plek om te wonen, werken en recreëren. In de afgelopen jaren zijn diverse nieuwbouw- en transformatieprojecten gerealiseerd zoals het nieuwe hoofdkantoor van HEMA, onderwijsinstelling ROC TOP, diverse bedrijfslocaties en woongebouwen, een HEMA-winkel en horeca. Ook is de passantenhaven Amsterdam Marina aangelegd. Het totale programma wordt in de komende jaren uitgebreid naar circa 5.000 huur- en koopwoningen, parkeervoorzieningen, vrijetijdsfuncties, commerciële ruimten, (kleine) kantoren en winkels. Het toekomstige woningaanbod op de voormalige NDSM-werf levert een belangrijke bijdrage aan de uitbreiding van de totale Amsterdamse woningvoorraad. Het grootste street art museum ter wereld (ruim 7.000 m2) vestigt zich vanaf medio 2020 in (rijksmonument) de Lasloods. Het nieuwe stadsdistrict zal naar verwachting rond 2028 gerealiseerd zijn.

Hines

Hines is een particuliere wereldwijde vastgoedbelegger (sinds 1957) die opereert in 219 steden in 23 landen. Het bedrijf heeft circa $ 124,3 miljard aan beheerd vermogen, met op dit moment 148 ontwikkelingen over de hele wereld. Vanaf 1991 heeft Hines zijn Europese activiteiten uitgebreid met een beheerd vermogen van € 18,2 miljard in Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Ierland, Italië, Nederland, Polen, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Meer informatie: www.hines.com

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: