Kennisplatform voor noord holland

Boek ‘Familiezaken zonder ruzie’ van Esther Reinders verschijnt zaterdag 12 februari

Geplaatst op 18 januari 2022
Boek 'Familiezaken zonder ruzie' van Esther Reijnders verschijnt zaterdag 12 februari

Familiezaken zonder ruzie is het eerste boek voor opvolgers van het familiebedrijf met ervaringsverhalen, vele tips en waardevolle inzichten. Het boek verschijnt zaterdag 12 februari bij uitgeverij S2 Uitgevers. ‘Als opvolgerscoach is het mijn missie om overnames voortaan harmonieus te laten verlopen’, vertelt auteur Esther Reinders. Ze stond zelf ooit voor de keuze om een familiebedrijf over te nemen. Uiteindelijke kozen zij en haar man om het niet te doen. Op zoek naar ondersteuning bij deze lastige keuze, vond Esther alleen informatie over hoe je een overname financieel en juridisch goed regelt. Terwijl je als opvolger juist benieuwd bent naar persoonlijke ervaringen en tips van andere opvolgers.

Een familiebedrijf overnemen is tenslotte een levensbepalende keuze. Verhalen over opvolging blijken gevoelig te liggen. Het gevolg is dat er weinig te vinden is over wat opvolging nou echt teweegbrengt. Daarnaast zijn de meeste boeken over opvolging geschreven voor de overdrager en niet voor de opvolger.

Familiebedrijven

Voor Familiezaken zonder ruzie sprak Esther met 25 opvolgers in verschillende fases van hun carrière bij uiteenlopende familiebedrijven. Elke opvolger voelt de noodzaak om te vertellen over het life event dat een overname is en zo de opvolger beter voor te bereiden. Alle situaties en families verschillen, maar de problemen waar zij tegenaan lopen, zijn universeel. Naast de vele tips van de opvolgers trekt Esther zelf haar coachende conclusies uit de interviews.

Familiezaken zonder ruzie is speciaal geschreven voor de opvolger. Het is bedoeld ter inspiratie en ondersteuning bij elke fase. Onderwerpen als talent, broers en zussen, niet meewerkende familieleden, belangen, loyaliteit, verwachtingen, patronen en nog vele gevoelige thema’s blijven niet onbesproken.

Over Esther Reinders

Esther Reinders (1977, opvolgerscoach) begon haar carrière als journalist. In 2014 stapte ze met haar man in het technische bedrijf van haar vader. Opvolging bleek echter zakelijk en emotioneel complexer dan gedacht. Na lang wikken en wegen besloot het stel weer plaats te maken. Esther volgde hierna een tweejarige coachopleiding en sindsdien coachte ze vele ondernemers. Nu coacht ze opvolgers in familiebedrijven om overnames succesvol én harmonieus te laten verlopen.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: