Kennisplatform voor noord holland

BoldData: ‘Aantal cafés droogt steeds sneller op’

Geplaatst op 12 mei 2023
BoldData: 'Aantal cafés droogt steeds sneller op'

Cafés in Nederland hebben het zwaar. Het aantal kroegen daalt steeds sneller. De afgelopen 10 jaar is het aantal cafés met bijna een kwart afgenomen: van 11.905 kroegen eind 2012 naar slechts 9.135 in 2023. Dit jaar zette de daling nog sterker door met maar liefst 6 procent. Dit en meer blijkt uit cijfers van dataspecialist BoldData.

Het aantal cafés daalt gestaag sinds de invoering van het rookverbod in 2008. Dit jaar zien we echter een opvallend sterke daling van 6 procent. Maar liefst 575 bars moesten sluiten. Momenteel zijn er nog 9.135 cafés ingeschreven bij de KvK. Daan Wolff van BoldData verklaart de sterke daling als volgt“Caféeigenaren zien hun bezoekersaantallen al jaren teruglopen. Corona en de prijsstijgingen zijn voor veel kroegen de genadeslag.”

Grootste afname in Limburg

In Limburg droogt het aantal cafés het snelst op. Hier zien we een daling van 8%. Deze provincie telt nog 900 kroegen. Kroegtijgers komen het meest aan hun trekken in Noord-Holland – hier vind je de meeste kroegen: 1.715 in totaal. Gevolgd door Zuid-Holland en Noord-Brabant met 1.680 en 1.490 cafés. In deze drie provincies samen is meer dan de helft (53%) van alle cafés gevestigd.

BoldData

We zijn marktleider in het leveren van maatwerk databases. Met onze wereldwijde database van 300 miljoen bedrijven hebben we meer dan 3.000 klanten geholpen met statistiek, onderzoek en CRM.

Originele artikel: https://bolddata.nl/nl/bedrijven/nederland/cafes/

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: