Kennisplatform voor noord holland

Bolster Investment Partners verwerft meerderheidsbelang in Kwabo

Geplaatst op 27 april 2023
Bolster Investment Partners verwerft meerderheidsbelang in Kwabo

Bolster Investment Partners verwerft een meerderheidsbelang in Kwabo. Kwabo is Europees marktleider in de productie en verkoop van kwalitatief hoogwaardige vloerbeschermingsmaterialen. Het familiebedrijf uit Volendam biedt haar klanten een unieke combinatie van kwalitatief hoogwaardige producten tegen concurrerende prijzen. Bolster zal Kwabo ondersteunen bij het realiseren van de groeiambities en de verdere professionalisering van de organisatie. 

Kwabo is in 1991 opgericht door Jack Kwakman. In eerste instantie was het bedrijf een technische groothandel. Door de toenemende vraag naar vloerbeschermingsmaterialen is de onderneming zich steeds meer gaan focussen op de productie en verkoop hiervan. Het afgelopen decennium is het productportfolio verder uitgebreid met non-woven afdekvliezen en zelfklevende afdekmaterialen. De vloerbeschermingsmaterialen worden in Kwabo’s eigen productiefaciliteiten in Long An (Vietnam) en Volendam geproduceerd. Deze hoogwaardige producten worden met name aan inkooporganisaties voor de professionele vakhandel in de Benelux en de DACH-regio verkocht. Daarnaast heeft Kwabo in Volendam een winkel waar afbouwmaterialen voor de stukadoor worden verkocht. In deze winkel vindt ook de productie plaats van gipsen sierlijsten.

De producten van Kwabo worden voornamelijk geproduceerd op basis van gerecyclede materialen. Zo wordt het non-woven afdekvlies geproduceerd op basis van gerecycled textiel uit de kledingindustrie en worden de zelfklevende afdekmaterialen gemaakt op basis van polyestervezels uit gerecyclede PETflessen. Kwabo kan de herkomst, kwaliteit en leverbetrouwbaarheid van haar producten waarborgen doordat het bedrijf controle heeft over de volledige waardeketen, van inkoop van grondstoffen tot opslag en distributie.

Met Bolster als partner wordt de succesvolle strategie van Kwabo voortgezet. De organisatie wil op korte termijn uitbreiding van de productiecapaciteit realiseren om daarmee aan de groeiende vraag te voldoen. Daarnaast werkt de organisatie aan diversificatie en internationalisering van het klantenbestand.

Jack Kwakman, DGA Kwabo: “Kwabo is een belangrijk deel van ons leven, als zelf-opgestart familiebedrijf. Daarom was het zoeken naar de juiste partner een moeilijke opgave. We zijn blij die met Bolster te hebben gevonden. Bolster heeft net als wij een lange termijn horizon. Ik geloof erin dat wij samen harder en sneller kunnen groeien. Samen bouwen we de organisatie verder uit, met behoud van de huidige bedrijfsfilosofie van Kwabo.”

Mark van Rijn, Managing Partner bij Bolster Investment Partners: “Kwabo is een perfect voorbeeld van een familiebedrijf waar wij heel enthousiast van worden. Door focus, doorzettingsvermogen en uitmuntend ondernemerschap heeft de familie een unieke en bestendige positie opgebouwd in een groeiende niche. De aandacht voor duurzaamheid vanuit de familie om door de gehele waardeketen de juiste dingen te doen en af te dwingen spreekt ons zeer aan. De fijne samenwerking van de afgelopen maanden zorgt daarnaast voor extra enthousiasme om samen verder aan de slag te gaan!”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: