Kennisplatform voor noord holland

Brompton Bicycle introduceert compacte elektrische vouwfiets voor de stad

Geplaatst op 1 maart 2019
Brompton Bicycle introduceert compacte elektrische vouwfiets voor de stad

Elektrische fietsen ‘big, heavy en clumsy’? Als het aan Brompton Bicycle ligt niet. De Britse producent van moderne vouwfietsen zet zich al ruim veertig jaar in om het transport in steden te vergemakkelijken door een flexibele, praktische én stijlvolle oplossing te bieden. Een elektrische variant van de vouwfiets miste tot op heden nog. Op 15 februari 2019 introduceert Brompton Bicycle de Brompton Electric in Nederland: een lichtgewicht e-bike mét alle voordelen van de originele Brompton vouwfiets.

Nu bijna één op de drie in Nederland verkochte fietsen elektrisch is, groeit ook de vraag naar elektrische vouwfietsen, speciaal voor in de stad. De Brompton Electric combineert de voordelen van een vouwfiets, flexibiliteit en een verminderde kans op diefstal, met snelheid en het gemak van elektrische trapondersteuning en is bovendien duurzaam. Met minimale ruimte en maximale mobiliteit is de Brompton Electric dé urban solution.

Altijd de wind mee

De Brompton Electric is vastberaden het stadsleven te veranderen. Op de Brompton Electric kan tot 70 kilometer met elektrische ondersteuning worden gefietst met een keuze uit drie verschillende ondersteuningsniveaus en twee of zes versnellingen. Met een slimme app kan het ondersteuningsniveau worden aangepast en worden onderhoudsbeurten en gereden kilometers bijgehouden. De fiets is, samen met de los te koppelen batterij, licht van gewicht (13.7 kg + 2.9 kg) en in de Brompton schoudertas gemakkelijk te vervoeren. “Je klapt ‘m uit als je gaat fietsen en ingeklapt til je ‘m zo het kantoor, de bar of bioscoop in. Dit in- en uitklappen duurt nog geen 30 seconden en je houdt een klein en makkelijk te dragen pakketje over”, aldus Will Butler-Adams, CEO van Brompton Bicycle. Geen enkel ander merk heeft een compacter vouwsysteem.

De Brompton Electric belooft vrijheid met het comfort van een stadsfiets. “We hebben drie jaar lang gewerkt aan het perfectioneren van de Brompton Electric en hebben een product gecreëerd waarmee we mensen hopen te inspireren om op pad te gaan, de auto te laten staan, en op een nieuwe manier hun stad te ontdekken”.

Craftmanship meets design

Voor de ontwikkeling van de opvouwbare e-bike sloeg Brompton Bicycle de handen ineen met Williams Advanced Engineering van de Engelse Williams Formula 1 Group. Samen ontwikkelden ze een motor die paste bij een vouwfiets en naadloos geïntegreerd kon worden in het herkenbare Brompton design.

Met het originele frame als basis kan deze Brompton, net als de originele versie, worden aangepast naar individuele wensen. Zo kan de elektrische vouwfiets worden gekocht in het zwart of wit, kan de fiets gecustomized worden met verschillende sturen en kan gekozen worden voor twee tot zes versnellingen.

De Brompton Electric is vanaf 15 februari 2019 verkrijgbaar via www.brompton.com/Electric, vanaf €2995,-. Testritten kunnen gemaakt worden bij geselecteerde Brompton premier en recommended stores (nl.brompton.com/find-a-store).

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: