Kennisplatform voor noord holland

Collectieve zonnepanelenactie in Amstelveen Noord

Geplaatst op 23 september 2020
Collectieve zonnepanelenactie in Amstelveen Noord

Woont u in Amstelveen Noord en wilt u, net als vele andere bewoners, zelf energie opwekken met zonnepanelen? Gemeente Amstelveen organiseert samen met het Regionaal Energieloket een collectieve inkoopactie zonnepanelen voor huiseigenaren in Amstelveen Noord.

Floor Gordon, wethouder Duurzaamheid: “We zien dat er veel vraag is naar zonnepanelen. De panelen verlagen de energierekening, verminderen de CO₂-uitstoot en wekken eigen energie op. Natuurlijk is het een investering, maar die wordt in de regel in 5 tot 10 jaar terugverdiend. Vorig jaar zijn er door de collectieve inkoopactie bij meer dan 400 huishoudens zonnepanelen geïnstalleerd. Daarmee besparen we in Amstelveen 669.000 kilo CO₂ extra per jaar.”

Huiseigenaren in Amstelveen Noord ontvangen deze week een persoonlijke uitnodiging voor een online informatieavond op woensdagavond 30 september van 19.30-21.00 uur.

De website van het Regionaal Energieloket staat nu al open voor inschrijvingen voor een vrijblijvende woningopname door een installateur. Daar is ook een informatiepakket met prijsindicaties te vinden. Met deze actie krijgen inwoner van Amstelveen kwaliteit en zekerheid met extra inkoopvoordeel op de zonnepanelen. Het Regionaal Energieloket heeft in verschillende gemeenten dit soort acties georganiseerd en werkt daarbij met betrouwbare installateurs uit de regio. Er is op verzoek van de gemeente een ervaren installateur gekozen. Op regionaalenergieloket.nl/amstelveen is alle informatie over de zonnepanelenactie terug te vinden.

Hulp bij het terugvragen van 21% btw

Wanneer inwoners als particulier zonnepanelen kopen kan de 21% btw op aanschaf en installatie worden teruggevraagd bij de Belastingdienst. Het Regionaal Energieloket heeft hiervoor een simpel stappenplan opgesteld. Hier vertellen ze meer over tijdens de online informatiebijeenkomst.

Delen via

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: