Kennisplatform voor noord holland
Joop van der Wal
Crescendo Trainingscentrum Crescendo

Banendag over een carrière met plezier

Mijn naam is Joop van der Wal van Trainingscentrum Crescendo. Al heel lang – en heel vaak –  ben ik actief met het geven van allerlei opleidingen voor volwassenen en de laatste jaren ook voor studenten in het MBO. Ook krijg ik regelmatig de vraag of ik aanwezig wil zijn op open dagen van scholen om informatie te geven over de diverse studiemogelijkheden.

Inmiddels ben ik van mening dat de jeugd tegenwoordig heel moeilijk een keuze kan maken voor de rest van het leven. Logisch, want wat is nu werkelijk bekend bij de jeugd. Als je geen bekenden zoals ouders, familie of anderen als voorbeeld hebt, is het heel moeilijk iets te kiezen waar je je verdere leven plezierig in wil en kan werken.

Banendag

Ik wil graag met diverse bedrijven in maart of april 2022 een soort banendag organiseren waarbij meerdere bedrijven aanwezig zijn die iets aan geïnteresseerden kunnen laten zien. Een heel divers en vooral informatief aanbod uit de wereld van Bouw, Infra, Industrie en Logistiek. Waar ik persoonlijk aan denk is een tweedaags evenement op bijvoorbeeld een vrijdag en zaterdag. De vrijdag is dan vooral bedoeld om scholen en leerlingen kennis te laten maken met de bedrijven en activiteiten. De zaterdag is vooral voor andere geïnteresseerden – na een hoop publiciteit door de bedrijven, kranten en social media.

Zelf heb ik er niet veel mee te winnen, maar ik vind het fantastisch om voor de jeugd duidelijkheid te verschaffen in het vormen van een besluit en het maken van een goede keuze.

Werkgroep

 Ik ben op zoek naar bedrijven, brancheorganisaties, gemeentes en scholen in de wijde omgeving van Hoorn die hierin mee willen doen en denken om samen een werkgroep te vormen om dit idee gestalte te geven.  Het is in eerste instantie bedoeld voor de regio Noord-Holland Noord.

Oproep

Als je nog enthousiaste bedrijven weet die mee willen doen, meld het vooral. Mijn contactgegevens zijn: joop@traincrescendo.nl, tel. 06-15 63 9897.

Joop van der Wal
Trainingscentrum Crescendo

Delen via

Zoeken naar: