Kennisplatform voor noord holland
Esther Zijl
Ontwikkelingsbedrijf NHN Directeur

De kop is er af!

Ik ben inmiddels een paar maanden directeur van het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord (NHN), dus de kop is er af. De regio kende ik al goed, de afgelopen weken maakte ik  kennis met het dynamische team van het ontwikkelingsbedrijf. Stuk voor stuk professionals die willen bijdragen aan de ontwikkeling van ondernemers en ondernemend Noord-Holland Noord. Echt een groep mensen die het verschil wil maken en daar werd ik heel blij van!

NHN is er voor ondernemers uit Noord-Holland Noord en voor ondernemers buiten de regio die zich in Noord-Holland Noord willen vestigen. Onder het motto ‘samen kom je verder’ hebben de zeventien gemeenten in Noord-Holland Noord en de provincie ons de opdracht gegeven om jullie te ondersteunen bij complexe zaken. Want er ligt nogal wat op jullie bord. Natuurlijk ben je ondernemer in hart en ziel, maar eerlijk is eerlijk, het is niet alleen maar leuk en makkelijk. Wij helpen jullie daarom graag, bijvoorbeeld bij verduurzaming van je bedrijf, vinden van financiering, vestiging en uitbreiding, of samenwerken met onderwijs, overheid of andere ondernemers.

Wat ik zie
Ik zie een regio waarin op alle vlakken heel hard wordt gewerkt door ondernemers, opleiders en mensen van de overheid. Zonder poeha, bescheiden, maar wel met trots en doorzettingsvermogen. Tegelijk zie ik ook dat globale ontwikkelingen veel impact hebben op ondernemers. Hoe kom je aan grondstoffen? Hoe kom je aan personeel? Welke rol speel je in de energietransitie? De schaarste op al dit soort terreinen dwingt ons tot nieuwe manieren van ondernemen. We hebben alle denk- en innovatiekracht nodig om deze uitdagingen aan te kunnen.

Samenwerken
Soms kan ondernemen best eenzaam zijn. Dan is het fijn om te sparren met gelijkgestemden, of met een expert op een bepaald terrein. Tegen welke uitdaging je ook aanloopt; je hoeft niet alles alleen te doen. Zo heeft NHN al verschillende ondernemers bij elkaar gebracht om samen te innoveren met behulp van subsidieprogramma’s. Maar ook ondernemers op een bedrijventerrein die willen verduurzamen, helpen we om collectieve duurzaamheidsmaatregelen op te pakken. Als spin in het web in de regio kunnen we partijen bij elkaar brengen die samen meer voor elkaar krijgen dan ieder individueel.   

Koploperspositie
Noord-Holland Noord is een fantastische regio. Ik wil heel graag, met Noord-Hollandse nuchterheid, mijn steentje bijdragen aan de koploperspositie van onze regio. Met al je vragen kun je bij ons terecht. We helpen je verder, of zorgen dat je met de juiste persoon in contact komt.

Ik ben benieuwd naar wat jij vindt van jouw kansen in de regio, waar het eventueel knelt en wat voor ondersteuning je zou kunnen gebruiken. Laat je het me weten? Mail: ezijl@nhn.nl of bel: 06-11914660.

Esther Zijl
Directeur Ontwikkelingsbedrijf NHN

Delen via

Zoeken naar: