Kennisplatform voor noord holland
Esther Zijl
Ontwikkelingsbedrijf NHN Directeur

Duurzaam ondernemen: Prachtige kansen om samen op te pakken!

Een overbelast energienetwerk, grondstof schaarste, energieprijzen die de pan uit rijzen. Ik kan me voorstellen dat je daar als ondernemer wel eens wakker van ligt. Zeker als je zelf een enorme drang hebt om de wereld mooier achter te laten dan je ‘m aantrof. Duurzaam ondernemen is een must, al vraagt het flink wat inventiviteit. Gelukkig biedt het de regio ook nieuwe kansen, zoals biobased bouwen bijvoorbeeld. Ik denk dat we daar in Noord-Holland Noord koploper in kunnen worden.

We zullen allemaal ons steentje moeten bijdragen aan een betere wereld. Niet alleen als het gaat om milieu, circulariteit en hernieuwbare energie, óók op onze mensen en hun inzet moeten we zuinig zijn. Bij menig ondernemer staat duurzaam ondernemen dan ook hoog op de agenda. Wellicht ook omdat er vanaf volgend jaar voor grote bedrijven een rapportageplicht komt over hun behaalde duurzaamheidsresultaten. Regelgeving waar je indirect als kleiner bedrijf mee te maken krijgt, wanneer je jouw product of dienst aan die grotere spelers levert. Zij willen immers dat hun keten zo duurzaam mogelijk is.

Biobased Bouw LAB

Omdat we in NHN groot zijn in de landbouw- en AGRI-sector en er ontzettend veel aannemers zijn, ruik ik kansen. Zeker met een grote bouwopgave als die in onze provincie. Met dat in ons achterhoofd en het feit dat er nog onvoldoende kennis en ervaring is met duurzaam bouwen, richten wij samen met partners het BioBased Bouw LAB op. Een fysieke plek waar de komende jaren onderwijs, het bedrijfsleven en overheid samenwerken aan de ontwikkeling van nieuwe organische en klimaatpositieve bouwmaterialen. Zo kunnen we in die keten écht koploper worden in NHN.

Klop gerust aan

We staan aan de vooravond van nieuwe, dure ontwikkelingen, met relatief weinig kennis en sceptische klanten. Niet zo vreemd dat dit voor jou als ondernemer voor de nodige hobbels zorgt als je iets nieuws wilt ontwikkelen en zoekt naar de juiste kennis en mensen. Het Ontwikkelingsbedrijf kan je daarbij op weg helpen. Zo verbinden we bedrijven met elkaar zodat je niet alleen het wiel hoeft uit te vinden. We brengen je als dat nodig is in contact met Hbo’ers die jouw product of dienst verder kunnen ontwikkelen. Er gebeurt al ontzettend veel. Ook achter de schermen. Nu alleen die kansen nog grijpen!

Delen via

Zoeken naar: