Kennisplatform voor noord holland
Ton van der Scheer
OV IJmond Bedrijfsleven

Even voorstellen: OV IJmond

De ondernemersvereniging OV IJmond heeft van Kijk op Noord-Holland Zuid een column aangeboden gekregen om op die manier de lezers te informeren over wat ons in de regio IJmond zoal bezighoudt. Daar zijn we blij mee en deze eerste column willen we gebruiken om onze regio en onze vereniging aan u voor te stellen.

De IJmond-regio is historisch gesitueerd rond het vroegere Oer IJ. Vandaag de dag is de monding van het Noordzeekanaal met de grootste zeesluis ter wereld haar beeldmerk. Deze regio huisvest de plaatsen Castricum, Uitgeest, Heemskerk, Beverwijk en Velsen, maar daarvan zijn Castricum en Uitgeest georganiseerd binnen de Buch-samenwerking en treden Heemskerk, Beverwijk en Velsen naar buiten als de IJmond-gemeenten. De regio IJmond maakt deel uit van de Metropool Regio Amsterdam en heeft de Visserij, Tata Steel en het tuindersgebied Heemskerk als stuwende krachten, waaraan recent de energietransitie en wind op zee is toegevoegd.

Ondernemersvereniging OV IJmond is een algemene ondernemersvereniging waarvan elke ondernemer lid kan zijn. Met rond de vijfhonderd leden zijn wij een belangrijke speler in de regio en zijn wij verbonden met de Metropool Regio Amsterdam en het Economisch Forum. Via deelname aan diverse ondernemersplatforms – zoals de Haven en Stikstoftafel van de provincie Noord-Holland en IJmond Bereikbaar – en allianties met andere ondernemersverenigingen, zoals die van het Noordzeekanaalgebied, hebben we goede contacten met de diverse overheden. Voor onze leden richten we ons daarbij vooral op kennisoverdracht, het behartigen van ondernemersbelangen, het netwerken en het verbinden.

Wij zijn een actieve vereniging, waarbij onze leden goed herkenbaar zijn ingedeeld via brancheclusters en regio’s, terwijl wij ons mogen verheugen op een sterke groei onder de jongere ondernemers, die een extra dynamiek hebben meegebracht. Maatschappelijke onderwerpen als duurzaamheid, arbeidsmarkt en onderwijs zijn goed belegd via onder meer GreenBiz en Techport.

Kortom, wij zijn een vereniging waarbij elke ondernemer zich thuis moet voelen en er dan ook graag bij aan wil sluiten.

Ton van der Scheer
Voorzitter OV IJmond

Delen via

Zoeken naar: