Kennisplatform voor noord holland
Joeri Roeterink
Werkplein Uitzend- en detacheringsbureau

Goed personeel vinden en behouden, hoe dan?

Het Werkplein staat als uitzend- en detacheringsbureau midden in een constant bewegende arbeidsmarkt. Met zes locaties, een landelijke dekking, en ons hoofdkantoor in Hoorn, kunnen wij goed de Hoornse markt vergelijken met andere regio’s. Dit is een wereld van verschil merken wij.

 Heel Nederland heeft meer vraag naar personeel dan aanbod, maar wij zien dat wij ondernemers in West-Friesland te maken hebben met een extreem krappe arbeidsmarkt. Zo is het een werkelijke kunst geworden goed personeel te vinden en dit op een economisch verantwoorde manier te behouden.

Maar hoe doe je dat?

Heb jij als ondernemer, of binnen de onderneming, de werving c.q. recruitment in eigen beheer? Werkt dit? Of hebben jullie dit uitbesteed aan een recruitment-, detacheringsbureau, uitzendbureau of Werving & Selectiebureau? Geheimpje: bovenstaande is allemaal hetzelfde…
En hoe werkt dit?

Hoe ga jij om met de nieuwe wet WAB? Werkt jouw bedrijf met oproepcontracten, weet je eigenlijk wel wat de definitie hiervan is en wat de spelregels zijn? Wat voor arbeidsvoorwaarden biedt je eigenlijk aan en is dit genoeg om je personeel te behouden?

Personeel is vaak de duurste kostenpost.

Maar hoe zorg je dat je dit binnen de perken houdt zonder dat je personeel wegloopt?

Dit zijn helemaal geen gekke vragen. Wij merken dat nagenoeg al onze klanten met dit soort vraagstukken te maken hebben.

  1. Hoe vind je goed personeel?
  2. Hoe zorg je dat deze mensen blijven zonder dat het onbetaalbaar wordt?
  3. Ik heb behoefte aan flexibel arbeid maar de overheid heeft Payroll lam gelegd, hoe nu verder?

Veel branches hebben last van de gap tussen vraag en aanbod. Jij bent dus niet alleen! Hoe ga je hiermee om?

Durf te vragen!

Vaak hebben andere ondernemingen namelijk dezelfde vraagstukken (gehad). Hoe doen je buren dit, of concullega’s binnen dezelfde branche? Veelal zul je merken dat kennis delen een antwoord geeft waar je zelf niet aan hebt gedacht en zorgt voor ‘omdenken’.

Wilt u eens van gedachten wisselen met een van de ondernemers achter Het Werkplein? Dit kost u uiteraard niks, maar levert in veel gevallen nieuwe inzichten op en vaak kostenbesparende oplossingen. Wij komen graag een keer een kop koffie bij u drinken en sparren over uw beleving van de huidige lokale arbeidsmarkt. Uiteraard bent u ook bij ons op kantoor van harte welkom!

Joeri Roeterink
Directeur Werkplein

Delen via

Zoeken naar: