Kennisplatform voor noord holland
Lewin Advocatenkantoor
Advocatenkantoor Lewin

Proactieve benadering van conflictmanagement: een strategische investering

In de wereld van het mkb staan ondernemers dagelijks voor uitdagingen. Ligt de focus op groei, dan komt het aan op het werven van personeel – en dan liefst de juiste mensen. Dat gaat meestal goed, maar soms niet.

Wij zien de gevallen waarin het niet goed gaat. De drempel voor ondernemers om tijdig advies in te winnen bij een advocaat, ligt hoog. Ondernemers denken dat een advocaat alleen antwoord geeft op juridische vragen en pas een rol heeft wanneer een conflict is geëscaleerd en een procedure onvermijdelijk is geworden. Graag krijgen wij de kans om deze vooroordelen weg te nemen.

Risico’s

Arbeidsconflicten kunnen snel escaleren. Dit eist een hoge emotionele tol van werknemers, maar ook van een werkgever. Bovendien kan een conflict aanzienlijke financiële impact op het bedrijf hebben. Met elke dag dat een conflict langer duurt en een goed gesprek niet helpt, neemt de kans op een constructieve oplossing of compromis af. En daarmee groeit het risico op escalatie, langdurig ziekteverzuim, schadeclaims en zelfs reputatieschade.

Een proactieve benadering van conflictmanagement is geen luxe, maar juist een strategische investering.

Samenwerkingsmogelijkheden

Wij bieden op het gebied van conflictmanagement verschillende vormen van samenwerking:

  • Als advocaat kunnen wij u uit ervaring adviseren welke stappen u kunt nemen om escalatie te voorkomen. Lukt dat toch niet, kunnen wij snel doorpakken. Omdat wij al in een vroegtijdig stadium zijn betrokken, hebben we reeds een alternatief plan besproken.

  • Staat er een lastig gesprek met een werknemer op het programma? Als MfN-registermediator kunnen wij lastige gesprekken effectief begeleiden.

  • Wilt u een vaste contactpersoon waar uw medewerkers terecht kunnen als er spanningen zijn met collega’s? Onze externe vertrouwenspersonen doen dit graag en brengen hun ervaring mee die ze hebben opgedaan bij andere werkgevers.

Bent u eigenaar van een mkb-bedrijf en op zoek naar een professionele partner die met u meedenkt bij (potentiële) conflicten?

Wij gaan graag met u in gesprek. Neem telefonisch contact op via 0251-362022 of mail ons op het e-mailadres welkom@advocaatlewin.nl

Lewin Advocatenkantoor

Delen via

Zoeken naar: