Kennisplatform voor noord holland
Esther Zijl
Ontwikkelingsbedrijf NHN Directeur

Regionale samenwerking loont

Samenwerken klinkt eenvoudig, maar is vaak een hele uitdaging. Zeker als het gaat om een hele regio, zoals Noord-Holland Noord (NHN). Deze regio kent een rijke diversiteit, van Alkmaar tot West-Friesland en de Kop van Noord-Holland. Op het eerste gezicht lijkt dit geen eenheid. Gelukkig hebben we de laatste jaren steeds meer oog voor wat ons bindt, in plaats van wat ons scheidt.

Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de economische agenda van NHN. Een flinke klus, want hoe vind je juist die kansen die voor de hele regio van belang zijn? En hoe voorkom je dat elk gebied alleen voor zijn eigen belangen gaat? Het begint allemaal met elkaar echt kennen. Want onbekend maakt onbemind. Zo wisten velen niet dat West-Friesland het hart van zaadveredeling is, of dat de Kop van Noord-Holland over een schat aan kennis over offshore beschikt. En in Alkmaar? Daar bruist het van de innovaties in energietechnologieën.

Samen sterk
Door vaker met elkaar in gesprek te gaan, vervaagt de grens tussen de regio’s. Of we nu een gezamenlijke visie ontwikkelen of als eenheid optrekken in Den Haag, samen staan we veel sterker dan alleen. Het bewijs hiervoor is de recente Regio Deal met het Rijk, waarbij NHN de grootste bijdrage van alle regio’s ontving. Hebben we dan nu ons doel bereikt? Nee, wat mij betreft is dit pas het begin. Nu is het tijd om onze krachten echt te bundelen. Niet alleen in woord, maar ook in daad. Samen gaan we voor projecten die de regio, inclusief al haar inwoners, bedrijven en organisaties, écht vooruithelpen.

Hoger niveau
Benieuwd naar wat ons bindt en waar we aan werken? Bezoek onze nieuwe website voor de regio Noord-Holland Noord op www.nhn.nl. Hier delen we onze successen en nodigen we je uit om mee te doen met de Regio Deal door je projectideeën aan te dragen via het formulier. Samen brengen we NHN naar een hoger niveau. Ik kan niet wachten om te zien wat we samen kunnen bereiken!

Esther Zijl

Delen via

Zoeken naar: